Dat gebeurde zaterdag 26 maart thuis tegen laagvlieger Ternaard 2.
Na een slechte eerste helft volgde een prima tweede helft maar dat was niet genoeg om een 1-2 nederlaag af te wenden.
Ternaard vloog uit de startblokken en kwam al na 3 minuten op een 0-1 voorsprong.
Daarna kabbelde de wedstrijd wat op en neer, maar moest invaller-doelman Robin de Roos een 3-tal keer erger voorkomen.
Pas in de laatste minuut voor rust werd De Monnik gevaarlijk.
In een geweldige scrimmage voor het doel van Ternaard, maar de tot 3x ingeschoten bal wilde niet over de doellijn. Rust 0-1.

In de 2e helft een herboren De Monnik dat in een hoog tempo richting het vijandelijk doel.
Echter Ternaard was een taaie ploeg die sterker was, dan wat de stand in de ranglijst doet vermoeden.
Ook het vizier bij De Monnik aanvallers stond niet goed afgesteld. En dus als zo vaak scoort dan wel de tegenstander.
In de 71ste minuut moest Robin in de 2e helft voor het eerst echt in actie komen, redde meer dan voortreffelijk, maar de bal belandde bij de tegenstander die van afstand hard in de bovenhoek schoot.
Een pracht goal welke je maar 1x in je leven maakt. Dus 0-2.
Dat maakte de opdracht voor De Monnik nog moeilijker maar 5 minuten later viel toch de aansluittreffer.
Twan Zuidersma schoot niet al te hard in, maar kennelijk schrok de keeper van de in de buurt zijnde Tony Dam, waardoor deze de bal niet goed kon verwerken.
Een goal dus met enig geluk, maar toch ook nog tijd voor meer.
Maar wat De Monnik ook probeerde het lukte niet meer om de verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen.
Het niet zo talrijk opgekomen publiek zag dus een niet verwachtte nederlaag.
Ook het voetbal kon beter, maar de spanning vergoede veel.
Nog een feitje en wel het debuut van Bennie een Spanjaard (de achternaam houdt u nog tegoed) welke als ober werkzaam is op ons eiland.