Zaterdag 25 maart kreeg De Monnik bezoek van koploper Buitenpost.
Deze was voor De Monnik een maatje te groot, getuige de 1-10 nederlaag.
Het was al heel snel beslist. Al in de 1ste minuut opende Buitenpost de score 0-1.
Minuut 4 de 0-2 en een minuut later de 0-3.
Daarna beet De Monnik wat van zich af, maar in de 20ste minuut wel de 0-4.
De eerste kans voor De Monnik kwam in de 35ste minuut toen Hylke van Duinen alleen op de keeper afging, maar deze redde fraai.
Paar minuten later probeerde Hylke het weer maar ook deze inzet werd gekeerd.
Via de paal in de 38ste minuut kwam de 0-5 ruststand op het bord.

In de 2e helft ging Buitenpost door met wat ze in het eerste gedeelte ook deden namelijk scoren.
In de 49ste minuut kon scheidsrechter Jeroen Frijters weer naar het midden wijzen. 0-6.
Ondanks dat De Monnik nu de harde wind in de rug had, bleef Buitenpost sterker en scoren met de 0-7 op het uur.
Het enige wat De Monnik nog restte was het maken van een eretreffer en dat lukte.
Eerst in de 62ste minuut nog Buitenpost met de 0-8, maar in de 72ste minuut dan toch De Monnik treffer 1-8.
Deze kwam op naam van Eric Dam die net was ingevallen na een lang durende blessure, die knap de doelman omspeelde.
In de 76ste minuut herstelde de koploper alweer de marge van acht. 1-9.
In de 84ste minuut kwam de 1-10 op het bord.
Het laatste woord was echter aan De Monnik. In de 88ste minuut lobt Eric de bal fraai langs de keeper, maar de bal werd net voor de lijn nog weggewerkt.
Deze 1-10 nederlaag in de dubbele cijfers is voor De Monnik de grootste nederlaag in 43 jaar competitie gebeuren. Zelfs een redelijk gevulde tribune was hier getuige van.
Deze nederlaag hakte er kennelijk toch in bij de spelers.
Anders na een wedstrijd is het erg druk in de groepsapp, maar deze keer nul komma nul. Maar verder in de 3e helft in de kantine, was men het alweer te boven. Het werd en was nog gezellig.