Zaterdag 17 november verloor De Monnik voor de eerste keer in deze competitie, toch nog wel enigszins onverwacht met 1-4 van Jistrum 1, dat daarmee ook direct de leiding in de competitie overnam van De Monnik.
In het begin ging het gelijk op, al was De Monnik de beter voetballende ploeg en was daardoor dreigender.
Echter leverde dat geen grote kansen op, al was Peter van de Meer er dichtbij in de 19e minuut, maar liet vrij voor doel vlak voor de doellijn de bal van zijn voet springen waardoor de keeper nog kon in grijpen.
De Monnik kent een heus keepers probleem en deze keer stond Jordy de Vreeze op doel en was daarmee de 4e doelman in 6 wedstrijden.

In de 26ste minuut kreeg Jordy een hoge bal te verwerken, maar werd vermoedelijk wat verblind door de felle laag staande zon, en dat liep niet goed af. 0-1.
Direct daarna verzuimde Jistrum verder uit te lopen, toen vrij voor doel werd over gekopt.
De Monnik verzuimde de gelijkmaker te scoren. Een inzet belandde op de paal, en de rebound werd gestopt.
In de 39ste minuut kwam Jistrum op 0-2 en dat was ook de ruststand.

In de 2e helft ging De Monnik op jacht, om de achterstand weg te werken. Dat ging moeizaam, mede omdat de passes vaak onzuiver waren, en dat moest steeds weer worden gecorrigeerd.
Toch werd het in de 58ste minuut 1-2, doordat Hylke van Duinen de enige fout van de voortreffelijke doelman van Jistrum afstrafte.
In de 74ste minuut scoorde Tony Dam de gelijkmaker, maar het vele gejuich stopte prompt omdat de goede scheids Jeroen Frijters deze treffer afkeurde vanwege buitenspel.
Dat was kantje boord maar terecht.

Deze tegenvaller had veel invloed op het spel van De Monnik, dat nog gehaaster en onzorgvuldiger ging spelen.
De Monnik had veelal de bal, maar met uitvallen kwam Jistrim er regelmatig uit.
Dat leidde in de 82ste minuut tot de 1-3, en in de resterende tijd gaf De Monnik zich gewonnen en scoorde Jistrum in de 88ste minuut  dan ook nog de 1-4.

Deze stand was ook de eindstand. De overwinning van Jistrum was niet geheel onverdiend, maar de score was wel wat geflatteerd.
Voor De Monnik de taak om volgende keer in en tegen Ternaard, de draad van winnen weer op te pakken.