0519531316 info@vvdemonnik.nl

De Monnik deed zaterdag duidelijk aan klantenbinding, want het trakteerde het vele publiek op een leuke wedstrijd en op een klinkende overwinning op Niekerk 3 met de duidelijke cijfers van 4-1.
De Monnik schoot als een raket uit de startblokken, want na een minuut kwam het al op voorsprong door een goal van aanvoerder Tony Dam. Een mooie aanval in de twintigste minuut werd door Simon van Duinen afgerond. 2-0.
Maar ook de gasten zaten niet stil en gelegenheid doelman Luciano Lelieveld moest geregeld aan de bak.
De rust kwam met 2-0.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld met wisselende mogelijkheden.
In de vijf en vijftigste minuut een klein opstootje, waarna scheidsrechter Jappie Poortinga de juiste beslissing nam door een Niekerk speler een gele kaart te geven.
Daardoor moesten de gasten tien minuten met tien man verder spelen.
Maar juist in die periode maakte Niekerk de aansluittreffer, met een onhoudbaar in de linkerbovenhoek. 2-1
Even was De Monnik wat van slag en rook Niekerk aan de gelijkmaker.
Die kwam er niet en in de vier en zestigste minuut herstelde De Monnik weer de marge van 2 goals. Dit door Erik Dam in twee pogingen in één aanval. 3-1.
In de zeven en zeventigste minuut maakte Simon aan alle twijfel een einde, door de 4-1 te maken met zijn tweede goal.
De resterende tijd gebeurde er niet zoveel meer en na het laatste fluitsignaal ging het publiek daarna dan ook opgetogen naar huis.
De Monnik maakt er de gewoonte van om grote overwinningen af te wisselen met grote nederlagen.
Een serie met overwinningen achtereen zou wel eens mooi zijn.