Na de start van de competitie won De Monnik de eerste 2 wedstrijden, om daarna 4x op rij te verliezen.
Dat is geen rooskleurig constatering.
Zaterdag 12 november werd er verloren van Twijzel 2 met 1-3.
Het ging in de eerste helft vrij gelijk op. Beide ploegen creƫerden wat mogelijkheden.
Twijzel kreeg de grootste kans op een treffer pas in 43e minuut, maar gescoord werd er niet.
Dus ook De Monnik doelman Robin de Roos zorgde mede voor de 0-0 bij rust.

In het tweede gedeelte werd het leuker voor het zeer talrijke publiek. In de 52ste minuut viel het eerste doelpunt en wel door De Monnik.
Een geweldige pass van Ilyas Bahar richting Twan Zuidersma die alleen op de keeper af en deze het nakijken gaf. 1-0.
Lang had De Monnik geen plezier van deze voorsprongen. In de 60ste minuut kon Robin de gelijkmaker nog knap voorkomen, maar een minuut later was het wel raak. In de 67ste
minuut kwam Twijzel zelfs op voorsprong 1-2.
Wanhopig ging De Monnik op jacht naar de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten.
In de 87ste minuut viel het doek definitief voor De Monnik toen Twijzel de 1-3 maakte.
Opmerkelijk is wel dat de 3 goals van Twijzel tot stand kwam vanuit een stilstaande situatie. Dat duidt erop dat het bij De Monnik niet goed stond opgesteld.
Zal er ook mee te maken hebben, dat De Monnik hulp van anderen moest inroepen vanwege tekort aan eigen selectiespelers.
Leek wel een vreemden legioen.
Van een ingespeeld team was dan ook geen sprake.
Ondanks, en terecht dat scheidsrechter Jappie Poortinga nog wat tijd betrok, kwam De Monnik niet meer tot scoren.
Eindstand 1-3.