Zaterdag 22 september was het zover. De competitie gaat voor De Monnik van start in Rinsumageest tegen VCR3 en won deze overtuigend met 1-9. Al na 30 seconden kreeg deze zege gestalte door een goal van Hylke van Duinen.
Ook de 2e goal na 3 minuten kwam van rechts van Tony Dam en door VCR in eigen doel gewerkt. Over rechts was De Monnik niet te stuiten en na 8 minuten was het Wessel van de Zee die een intikker verzorgde. 0-3.
Het duurde tot de 24e minuut, en wederom van rechts werd nu de productie verzorgd door Lars Dobbenga. 0-4. Een mooie pass door het midden zette Thomas Stal alleen voor de keeper en scoorde knap, maar deze werd door de verder goede leidsman, ten onrechte afgekeurd voor buitenspel.
De Monnik nam wat gas terug en dat gaf VCR de kans wat meer mee te doen en kwam in de 31e minuut dan ook op 1-4 al kregen ze daarbij hulp van keeper Peter van de Meer die zich verkeek op een hoge bal, want deze ging niet naast maar via de paal in doel.
Direct zette De Monnik weer meer gas en 3 minuten later maakte Hylke zijn 2e en De Monnik haar 5e. 1-5.
De Monnik spelverdeler Daan Bauknecht zette in de 39e minuut de 1-6 ruststand op het bord, al miste Joris van de Zaag nog vrij voor een leeg doel door de bal naast te schieten en dat was moeilijker dan erin.
De 2e helft werd Peter in het doel gewisseld voor Bram Boersma die nauwelijks een bal heeft gehad.
VCR bleef massaal achterin hangen kennelijk om de score wat te beperken. Toch werd het in de 67e minuut 1-7 door de benjamin van De Monnik, Remco Sikkema.
Een minuut later een prachtige afstandsknal van Lars onhoudbaar 1-8.
In de 79e minuut kwam de eindstand van 1-9 op het bord door Joris. De Monnik loerde echt op dubbele cijfers en dat had gekund ware het niet dat de perikelen van het elektronische scorebord er toe leidde dat er 5 minuten te weinig werd gespeeld.
De vreugde was er niet minder om en ondanks het veel mindere verweer van VCR geeft deze overwinning hoop voor de toekomst, al brengt 1 zwaluw nog geen zomer.