Onder prima weersomstandigheden werd zaterdag 5 oktober om 12.30 uur in Hallum afgetrapt.
Al na vier minuten vond de thuisclub het net, maar op advies van grensrechter Eddie Bakker werd de goal afgekeurd.
In de vijftiende minuut ging een prachtige inzet van Ivan Bouwkamp via de lat over.
Toch kwam Wykels op voorsprong in de twee en twintigste minuut toen een verdwaald schot net onder de lat doel trof 1-0.
Twee minuten later werd doelman Robert Jannaschk gepasseerd met een kopbal, via onderkant lat. Daarbij bleef het tot de rust.

De Monnik paste de opstelling wat aan, en begon met goede moed aan de tweede helft.
Al direct moest Robert in grijpen toen een speler alleen op hem afkwam, maar redde fraai.
In de vijftigste minuut sloeg het noodlot toen.
Bij een gewoon duel om de bal viel Bram Boersma kermend van de pijn op de grond.
Een ernstige knier blessure, waarbij een ambulance noodzakelijk was en Bram werd afgevoerd naar het MCL in Leeuwarden.
Hiermee was nogal wat tijd gemoeid, zodat door beide ploegen werd besloten niet verder te spelen en de 2-0 als eindstand te bepalen.

De laatste update van Bram was heel geruststellend.
De knieschijf zat weer op zijn plaats en er was verder geen schade.