Zaterdag 26 mei de laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 in Gerkesklooster tegen GSVV ging verloren met liefst 7-1. Daarmee ging deze competitie uit als een nachtkaars. Eigenlijk was deze nachtkaars al veel eerder ingezet. De eerste 3 wedstrijden werden gewonnen en toen was De Monnik zelfs even koploper. In de 23 resterende wedstrijden werden er nog 8 punten aan de reeds 9 gehaalde toegevoegd. De 17 punten waren goed voor de voorlaatste plaats in de eindrangschikking.

Met onze topscoorder Peter van de Meer op doel in plaats van Geert de Jong welke als laatste man ging spelen, begon De Monnik aan dit laatste treffen in de 5e klasse. GSVV viel aan en De Monnik beperkte zich tot tegenhouden. Dat leidde na een kwartier tot de 1-0 voor de thuisclub. Het was warm en daarom op het kwart een drinkpauze. GSVV ging door met aanvallen, maar gelukkig voor De Monnik stond hun vizier niet goed afgesteld. In de 35e min werd het 2-0 en kort daarop 3-0. Daar de scheids nogal wat tijd bij trok werd het voor de pauze ook nog 4-0.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder, met als logisch geval dat het 5-0 werd. Even daarvoor een hoogtepunt, maar niet voor De Monnik. Een GSVV speler kreeg publiekwissel want deze had gescoord deze middag en kwam daardoor op 100 goals gescoord in zijn voetballoopbaan. Gezien zijn leeftijd heeft deze daar nogal wat seizoenen voor nodig gehad. Ook zonder deze speler kwam GSVV op 6-0 in de 69e min. even na de drinkpauze. Toen brak toch de tijd aan dat ineens De Monnik GSVV onder druk zette en moest zowaar de GSVV doelman in actie komen. Deze redde een paar keer goed en hield ook Hylke van Duinen die alleen voor hem verscheen van een goal af. Toch kreeg De Monnik haar eretreffer in de 75e min. Simon van Duinen schoot hard in, de keeper redde, maar op de rebound van broer Hylke had deze geen antwoord. 6-1.4min later werd het 7-1 en in de 85e min hielde de scheids het voor gezien. Deze hield dus nu niet rekening met blessuretijd en drinkpauze in totaal dus een kleine 10min. te vroeg einde wedstrijd, maar de scheids had groot gelijk en ieder had er wel vrede mee.

Aldert Stielstra.