0519531316 info@vvdemonnik.nl

Richtlijnen V.V De Monnik mbt Corona

CORONA UPDATE 03-02-2022

•       Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen

•       Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:

neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;

•       Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;

•       Schud geen handen;

•       Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

•       Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes

Zorg voor goede naleving van de maatregelen want dat draagt bij aan het doel dat zoveel mogelijk het gewone sportleven kan terugkeren;

Wedstrijden zijn onderling en tegen andere clubs toegestaan;
Kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open;
Sportkantines zijn open tot 22.00 uur;
Houd 1,5 meter afstand van elkaar:

·       iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;

·       kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;

·        jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;

·        in ruimten waar een corona-toegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen. .

Regels voor publiek bij sport

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities.

Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

•       Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst:
Bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder;
Bij professionele sportwedstrijden: binnen en buiten verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

CORONA UPDATE 11-01-2022

Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?

Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uuren voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 19) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

Besluit veld- en zaalvoetbal

Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.

*Uitgezonderd de wedstrijden in de Landelijke beker en eredivisie vrouwen veld- en zaalvoetbal

CORONA UPDATE 13-11-2021

Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk te verlaten. Toch zien we dat dit nog niet altijd gebeurt.

Dringend verzoek
Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. En wij adviseren besturen daarop toe te zien. Zo dragen wij als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Hieronder nog even de maatregelen omtrent het kantinebezoek op een rij.

• De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca.
  • Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht.
  • De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.
  • Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
  • Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

Voor een afhaalpunt binnen geldt een uitzondering op de CTB-plicht: op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden, zodat de CTB-plichtigen niet mengen met mensen die afhalen.