Oud nieuws

Hier vindt u het nieuws van een tijdje geleden

 • 21-08 verslag van D’s naar Johan Cruiff schaal

We waren er ( weer) bij …

Dit jaar reizen we met 16 personen ( kinderen en ouders) , op een zonnige zondagmorgen voor de derde keer met de D1 kampioenen af naar de Amsterdam Arena.† Voor de 20ste†keer wordt daar om de Johan Cruyff schaal gestreden. Deze keer tussen landskampioen PSV en †bekerwinnaar FC Groningen. Tijdens dit† bijzondere jubileum wordt† er een speciale aanvoerders parade voorafgaand aan de wedstrijd gehouden . Van de alle jeugdkampioenen mag de aanvoerder samen met een teamgenoot, in het tenue van de eigen club, en met een vlag meelopen. Deze eer viel aan Ketama en Joris die beide een helft van het seizoen aanvoerder van het team waren geweest.† Super spannend dus!†We beginnen de dag aan boord met koffie en appelgebak en cakjes gebakken door Roos, heerlijk! Eenmaal in de Arena aangekomen worden we al opgewacht voor de speciale rondleiding waarbij we een kijkje achter de schermen mogen nemen in dit grote stadion. We weten nu †hoe het gaat met de beveiliging, hoe hoog de hoogste stoelen staan, waar de persconferentie gehouden wordt en hoe de ( verwarmde) stoelen in de dug-out zitten!†Om vier uur nemen we kort afscheid van Ketama en Joris die verwacht worden om zich klaar te maken voor de parade. De rest heeft dan even tijd om te shoppen , te snacken of gewoon lekker in de zon te zitten en ( soms met verbazing ) naar andere supporters te kijken. Rond vijf uur zoeken wij dan ook onze stoelen op en ook al duurt het nog een uurtje voor de wedstrijd begint, er is genoeg te zien! De spelers zijn vast aan het warm lopen en inschieten, er wordt sfeervolle muziek gedraaid en ondanks dat het stadion maar voor de helft vol is , is de stemming opperbest!†Even voor zessen wordt de opstelling van de beide teams bekend gemaakt, en daarna start de aanvoerdersparade. Met vele aanvoerder(tje)s van alle jeugdkampioenen †lopen `onze` Ketama en Joris trots met de eilander vlag door het grote Arena stadion, een prachtig gezicht en een bijzondere ervaring voor de twee jongens.†

Daarna is alle aandacht voor de wedstrijd die met 0-3 wordt gewonnen door PSV, die duidelijk sterker was dan de FC. Maar sportief als de Groningers waren, werd er tot het einde toe gestreden en hebben we een actieve en sportieve wedstrijd gezien.†Toen was het al weer tijd om terug te lopen naar de auto`s , nog een klein hapje te eten en gauw terug te rijden naar Lauwersoog waar de mannen van de KNRM al op ons lagen te wachten!

Graag willen we Gert-Jan, Kornelis en Leroy hiervoor nogmaals heel erg bedanken!

Ook restaurant het Wantij voor een financiŽle bijdrage en de ouders bedankt voor een super geslaagde, en gezellige dag, die voorbij is gevlogen!

Namens het D1 team van vv de Monnik:†

Jan, Ketama, Joris, Wessel, , Roos, Wendy, Stefanie, Job , Jan en Astrid


35 Jaar oud papier op Schiermonnikoog

19-05 KNVB Beker bij de Monnik

Hoog bezoek deze dag op sportpark De Monnik, directie van FC Groningen vertoefde 2 dagen op het eiland en dan kon een bezoek aan de Monnik natuurlijk niet uitblijven. Voorzitter Hans Nijland had echter ook de onlangs gewonnen KNVB Beker meegenomen en stelde voor om deze te laten zien aan de jeugd van de Monnik. Alle jeugdteams waren dan vertegenwoordigd en lieten bij aankomst van Hans Nijland en Beker dan ook een enorm gejuich los. Na felicitaties van onze voorzitter en uitwisseling van troffeen konden alle teams met de Beker op de foto. Hierna was er ook nog gelegenheid om alleen of met broertjes, zusjes papa’s en mamma’s zich te laten vereeuwigen met de Beker.†

De Monnik is natuurlijk al jaren verbonden aan FC Groningen maar de laatste 2 jaar was er toch minder contact tussen de 2 verenigingen. Ook zijn er op ons eiland toch aardig wat seizoenkaarthouders en leeft de FC natuurlijk ook erg bij de jeugd. Hans Nijland beloofde dan ook om de banden tussen beide clubs weer wat steviger aan te halen.†


20-12 goede ledenvergadering De Monnik

De Monnik had deze middag zijn jaarlijkse ledenvergadering. In een redelijk gevulde Leeuwekuil werd het jaar 2014 nog eens†doorgenomen. Verder waren er eigenlijk weinig echt hete hangijzers. De club draait, door de inzet van al die vrijwilligers gewoon goed. Ook financieel staat de club er goed voor. Theo Tiggelaar is per acclamatie toegetreden tot het bestuur want hier was een plek vrijgekomen en Theo bood zich hiervoor aan. Ook werd hij nog even in het zonnetje gezet vanwege diverse spontane sponsoracties. Een van deze acties was het sponseren van de strandpaal die door Geert de Jong is gemaakt. Deze komt op een mooi plekje in de kantine met herop alle ere leden en de 2 ere voorzitters. Ook Klaas de Vries werd in het zonnetje gezet. Deze had 35 jaar vrijwilligers werk voor de club gedaan maar stopt per januari met zijn aktiviteiten voor de†club. Ook de zilveren pluim , uitgereikt door vereniging dorpsbelang, aan de oudpapierploeg werd natuurlijk nog even aangehaald. Verder verliep de vergadering goed en was het na anderhalf uur al tijd voor het eerste rondje.25-11 Voetbal Pieten bij de Monnik

Op Dinsdag 25 november kwamen de F-jes en de kabouters naar de kantine van†VV De Monnik voor de Pietenmiddag. Sinterklaas had de uitnodigingen naar Meester Jort†gestuurd en deze had ze uitgedeeld op de training.†Op de uitnodiging stond een tekening. Veel kinderen hadden deze prachtig ingekleurd en konden ze aan zwarte piet meegeven. Hij zou er voor zorgen dat Sinterklaas ze kreeg te zien!†Er werd in de uitnodiging gevraagd om in trainingstenue te komen en dat was natuurlijk niet voor niets! Samen met 4 pieten gingen we trainen... Al zagen we al snel.. dat ze er niet veel van bakten..†Hoge ballen en missers genoeg! Maar wat een plezier! Ondertussen††in de kantine stond de tweede ronde met warme chocolade melk al klaar, dankzij††onze hulp ouders!†Toen we weer lekker waren opgewarmd kwamen de pieten met de enorme cadeaus††binnen.†Jeetje wat zijn de kinderen verwend! Een skatebord voor de oudere kinderen en een voetbal tafel voor de jongere. Fantastisch! Dank Boeken en Speelgoed Piet††wat zijn we allemaal dankbaar!†De pieten vertelden bij elk kindje een leuke anekdote en soms een klein grapje…†Pepernoten en snoep genoeg. Daar had een Piet ook weer enorm zijn best gedaan, ook de armbandjes waren een hit!†Het was een geslaagde gezellige middag, om 18.00 uur gingen de Pieten op pad, ze gingen ook nog bij de kinderen van de kidsclub langs.. Bonzen op de ramen, pepernoten door het hele huis.†Boer Freerk heeft nog dagen pepernoten in de kamer onder kasten gevonden...Ook de kinderen van de††kidsclub zijn enorm verwend met een knuffel puppy en een mooie bal.

Iedereen die heeft mee gewerkt tot opruimen van de kantine aan toe, bedankt...

Tot volgend jaar!!

Pieten in een volle voetbalkantine van De Monnik†

06-08 Monnik D naar Johan Cruiff Schaal

Het feestje was nog niet voorbij…

Dat de Monnik D1† kampioen is geworden was vast wel bekend,† toch was het feestje nog niet voorbij. Op zondag 3 augustus werd in de Amsterdam Arena om de Johan Cruyff schaal gespeeld en daar mochten de kampioenen naar toe. Dus verzamelden we op zondagmorgen bij het VVV kantoor en vertrokken we met twaalf mannen en vrouwen richting Amsterdam. Voor aanvang van de wedstrijd kregen we een rondleiding door de Arena. We konden een kijkje nemen op de hoogste plaatsen van het stadion, we mochten even aan de grasmat ruiken, we konden zien hoe de beveiliging zijn werk deed, en er werd een film vertoond over alles wat maar met de Amsterdam Arena te maken heeft van de bouw tot aan de hoogtepunten aan toe.

Daarna was er even vrije tijd, sommigen gingen shoppen †in de Ajax fan shop en anderen zaten lekker in de zon te genieten van een patatje en wat drinken. Genoeg te zien om het stadion heen, vele supporters zijn het bekijken wel waard. Rond 17.00 uur vertrokken wij naar onze zitplaatsen. Om 18.00 uur zou de wedstrijd Pec Zwolle - Ajax beginnen, en voor aanvang werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de MH17. Erg indrukwekkend, dat het zo stil kan zijn† in† zo`n groot stadion met zoveel mensen.

Daarna de aftrap en de wedstijd kon beginnen. De wedstijd was niet echt spectaculair en werd gewonnen door Pec Zwolle† met 1-0. Daarna weer richting Lauwersoog. Onderweg nog een bezoekje aan de Mc Donalds en om 23.30 uur lag de watertaxi voor ons klaar. Iedereen kwam moe maar voldaan weer thuis na een mooie, en vooral een erg gezellig dag!†

Graag willen we het bestuur van de Monnik bedanken voor het beschikbaar stellen van de watertaxi en voor de kaarten . Roland Sikkema voor een financiŽle bijdrage, en Frank en Sonja en Atze voor de gezellige begeleiding!

Tijs, Thomas, Bram, Jan,† Joris, Wessel, Remco , Jan en Astrid†


01-08 Monnik in gevecht met konijnen

Hoewel veel mensen het leuk vinden dat de konijnen op Schiermonnikoog weer in opmars zijn is de Monnik hier minder blij mee. De konijnen banen zich een weg via het trainingsveld naar het hoofdveld. Op beide velden was al enige schade aangericht. Na controle van het hekwerk bleken her en der nogal wat gaten te zitten. Met behulp van vrijwilligers Dik Derksen, Aldert Stielstra en het bestuur werd er behoorlijk wat werk verricht om de konijnen nu hopelijk buiten te houden.


31-07 Koninklijke HFC biedt collage JB aan

Vaak wordt er als afsluiting van het seizoen tegen de Koninklijke HFC gespeeld. Vanwege de hechte band met de vorig jaar overleden voorzitter JB Bazuin werd er de laatste keer gestreden om de JB trofee,in het leven geroepen als eerbetoon. De gasten wilden toen de colage al aanbieden maar deze was nog niet gereed. Afgelopen woensdag kwam Yeb Jan Joustra persoonlijk langs om deze alsnog aan voorzitter Jelle de Jong te overhandigen. Tevens zal er een bord langs het veld komen †om de band tussen beide clubs te versterken.†Ook een uitwedstrijd naar de KHFC zal aankomend seizoen gerealiseerd worden.


2 nieuwe borden om het veld van de Monnik

Aanhangwagenservice S. van der Veen††(klik voor meer info over deze sponsor)

Prima voor elkaar(klik voor meer info over deze sponsor)


31-01†Nieuwe voorzitter ontvangt EHBO tasjes voor jeugd

Cafe It Aude Beuthus†is al jaren sponsor voor EHBO koffers van alle teams van de Monnik. De leiders van de jeugdteams wouden echter graag een wat kleiner model deze keer omdat er al genoeg spullen meemoeten. En, gelukkig, wordt er ook niet zoveel gebruik van gemaakt. Af en toe een pleistertje is vaak al genoeg bij de jeugd. Een klein EHBO tasje bracht uitkomst en deze werden overhandigd door Theo en Gerard Kooy aan onze nieuwe voorzitter Jelle de Jong.†

† † † † † † † †vlnr Gerard Kooy, Jelle de Jong, Theo Kooy en Bote de Jong


21-12 Monnik kiest nieuwe voorzitter

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering vanmiddag is Jelle de Jong gekozen als nieuwe voorzitter van V.V. De Monnik.†
Tevens werd aftredend penningmeester Jan Martinus opgevolgd door Chris Wiersma. Bote de Jong is na 32 jaar afgetreden als bestuurslid en vice-voorzitter. Als nieuw bestuurslid is toegetreden Geert de Jong. Jappie Poortinga was herkiesbaar en werd in een goed gevulde Leeuwekuil ook weer door de leden herkozen.

20-12 Kerstborrel†

Onze laatste competitiewedstrijd werd †vanwege het slechte weer afgelast, maar gelukkig hadden we `s avonds nog een `kerstborrel`met elkaar.†Om 18.00 werden we bij de Tox-bar hartelijk ontvangen door de sponsor van onze trainingspakken en stond er op de dansvloer een lange tafel voor ons klaar. Helemaal ingepakt in aluminiumfolie (?), discolampen aan en gezellige muziek op!†We begonnen met een quiz waarin onze algemene, sport en de kennis van ons eigen land werd getest. Daarna kwamen de koks uit de keuken en die †gooiden zo al ons eten† op tafel! Ook de mayonaise en appelmoes moesten we zo van† tafel opeten…Toen snapten we ook waarom de tafel helemaal in folie ingepakt was. Toen alle buikjes lekker vol zaten , kregen we bezoek van de Kerstman ! Hij had begrepen dat Sinterklaas geen tijd meer had om de kadootjes langs te brengen en daarom de Kerstman had gevraagd dat voor hem te doen. Een leuke verrassing! Alle kinderen kregen een tas voor de voetbalschoenen bedrukt met het logo van de Monnik en hun eigen naam erop!†Na de Tox-bar hebben we thuis nog een film met elkaar gekeken en werd de uitslag van de quiz bekend gemaakt. Gelukkig was er voor iedereen een klein prijsje, en hebben we de najaar competitie gezellig met elkaar afgesloten!


 • 30-08 Monnik 1 3e op toernooi met eerbetoon aan JB

Voorafgaand aan het toernooi was er klein eerbetoon aan de vorig jaar overleden voorzitter Jan Berend Bazuin. Dit zou al eerder plaatsvinden maar ging door omstandigheden niet door. †Directeur van hoofdsponsor Wagenborg Ger van Langen, oud secretaris Aldert Stielstra en vriend Yeb Jan Joustra van de Koninklijke HFC spraken allemaal een woordje. Hierna werd er een plaquette door JB’ s dochter onthuld in de kantine waamee haar vader ere voorzitter van de Monnik werd.†


Hierna werd er een zeer leuk toernooi gespeeld waar de Monnik uiteindelijk 3e werd.

Eindstand:

 1. WVHedw17 (A’dam)
 2. Bloemendaal
 3. De Monnik
 4. Lycurgus 823-08 Monnik verliest oefenpotje

Er werd deze week nog even een oefenpotje geregeld. Een groep studenten met spelers van onder ander TKB waren een weekendje Schier en wilden graag even voetballen. De Monnik leende zich hier graag voor maar ondervond dat het team van de studenten alleraardigst konden voetballen. Monnik nam wel heel snel de leiding maar toen de tegenstander wat wakker was geworden had de Monnik er een zware kluif aan. Vooral conditioneel kwam de Monnik aardig tekort en liet men enorm veel ruimte liggen. Toch ging het aardig gelijk op en moest de Monnik pas in de slotfase het duel nog weggeven. 3-5 in een zeer sportief en vermakelijk duel was de uiteindelijke uitslag.

 • 14-06 De Monnik 1 - Koninklijke HFC - Gorecht 5

De Monnik sloot het seizoen af met een klein toernooitje. Vanaf nu zal dit voortaan gaan om de JB trofee vernoemd naar de vorig jaar overleden voorzitter Jan Berend Bazuin. Prachtig weer en leuke wedstrijden zorgden voor een zeer geslaade middag. De Monnik had er jammer genoeg niet echt veel zin meer in want beide partijen werden verloren. Ook was men niet volledig en moest er zelfs een beroep worden gedaan op de B junioren, die het wel uistekend deden trouwens. Winnaar werd de Koninklijke HFC die de Bazuin uitgereikt kreeg door de Grytha Visser, dochter van Jan Berend.

winnaars KHFC met de Bazuin

 • 24-05 Team de Monnik 2e op Waddentoernooi

Dit jaar werd het waddentoernooi op Ameland gehouden. De Monnik†selectie had zich vroeg verzameld zodat zaterdagochtend†om 7.00 de overtocht met watertaxi naar Ameland gemaakt kon worden. Aangekomen werd een lekker ontbijtje genuttigd en genoten van het mooie weer.Vervolgens werden de voetbalschoenen ondergetrokken en begon het sportieve onderdeel van de dag. Na 2,5 uur voetballen en 6 wedstrijden later†kregen we de Atletico Madrid prijs overhandigd in een goed georganiseerd toernooi.†Als vanouds werd de dag afgesloten met feest, chips en ranja.

†Graag willen we Wagenborg en V.V. De Monnik bedanken voor het sponseren van de verschillende activiteiten.

†Samengevat: Top dag, volgend jaar weer!Monnik jeugd sluit seizoen 2013/2014 af met 2 prachtige toernooien

24 mei was er een toernooi voor de C junioren.††

Hier helaas nog geen verslag van ontvangen.

31 mei was er toernooi voor de F, E en D pupillen.†

Het zonnetje scheen heerlijk, een prachtige dag voor een toernooi. In de ochtend het E en F toernooi en 's-middags het D-toernooi. Er deden maar liefst 14 teams mee dit jaar. Het E en F-toernooi was verdeeld over 3 velden, het D-toernooi over 2 velden.† Gesteund door een zeer enthousiast publiek werd er fanatiek gevoetbald. Er werd gestreden voor de winst maar het was ook een sportief toernooi. Fantastisch om te zien dat er zoveel kinderen plezier hebben in het voetballen.†


Voor de ouders/supporters was er koffie en voor de jeugd stond de ranja klaar. Nieuw dit jaar waren de broodjes hamburger. Een groot succes want van voetballen krijg je trek. Ze waren dan ook in een mum van tijd uitverkocht.


De jeugd zag meteen bij binnenkomst de bekers staan en wie wil er nou geen beker winnen. Gelukkig was er voor elk team zo'n prachtige bokaal, uitgereikt door de voorzitter van De Monnik. En iedereen kreeg een vaantje als aandenken.

De complimenten voor de organisatoren en de vele vrijwilligers. Mede dankzij de inzet van al deze mensen is het een zeer geslaagd toernooi geworden!

Uitslagen

F-toernooi

 1. 1e Grootegast F
 2. 2e Nieuw-Roden F1
 3. 3e Farmsum F
 4. 4e De Monnik F
 5. 5e Nieuw-Roden F2

E-toernooi

 1. 1e Lycurgus E
 2. 2e Nieuw-Roden E1
 3. 3e De Monnik E
 4. 3e Nieuw-Roden E2


D-toernooi

 1. 1e Grootegast D2
 2. 2e Grootegast D1
 3. 3e Ezinge D2
 4. 4e Ezinge D1
 5. 5e De Monnik


 • 16-10 Monnik in rouw na overlijden voorzitter Jan Berend Bazuin

Het was al bekend dat Jan Berend enige tijd ziek was maar dat het zo snel zou gaan had niemand gedacht. †De Monnik zal nooit meer hetzelfde zijn !

Jan Berend

Jan Berend Bazuin†† † 20-05-1943 †††16-10-2013

teken hier het condoleance register


12-10 Jeugd in nieuwe trainingspakken

Alle jeugdteams van de Monnik zijn inmiddels in nieuwe trainingspakken gestoken.

Dit werd mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

Douwe Dam klusbedrijf

Monnik C

C junioren plus sponsoren Romy en Douwe dam

De Tox Bar

Monnik D

D pupillen plus sponsoren Chris Wiersema en Remmelt Mulder

De Vrouwe Jakoba

Monnik E

E pupillen plus sponsoren Peter en Petra Smit

De Marlijn

582009 662161557147969 915813154 n

F pupillen met nieuwe trainingspakken van de Marlijn


21-09 Nieuwe shirts voor D pupillen

Tijdens de wedstrijd De Monnik D1 – De Lauwers D1 werden de nieuwe shirtjes van de D pupillen gepresenteerd. Snoepwinkel “Het Peperhusjen” stak de jongens en meisjes in het nieuw.

P1090665

28-08 Monnik 1 met nieuwe tassen het seizoen in

De Monnik 1 is voor het nieuwe voetbalseizoen voorzien van nieuwe tassen.

Bouwbedrijf Dijkstra, die al jaren de tassen sponsor is, overhandigde de nieuwe tassen aan voorzitter Jan Berend Bazuin en het bestuur van de Monnik.

foto-603-08 Monnik krijgt nieuw terras

Er is enorm hard gewerkt door diverse vrijwilligers aan een nieuw terras. De oude begon erg over te hellen en dreigde in te storten. Hulde aan ieder die dit weer mogelijk hebben gemaakt ! ! †

foto-5


werk in uitvoering†

27-07 voorlopig geen training op maandagavond voor senioren

Voorlopig zal er niet meer op maandagavond worden getraind. Op donderdagavond en zaterdagmiddag wordt er nog wel getraind.


Vrijwilligersdag 2013

13 juli organiseerde de Monnik de jaarlijkse vrijwilligersdag. Alle vrijwilligers van de Monnik worden dan getrakteerd op een hapje en een drankje. De voorzitter sprak nogmaals zijn dank uit naar alle vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken om onze club draaiende te houden.

Onder het genot van een drankje en de BBQ kunsten van Tom Vlasma werd het een heel gezellige middag. Tom en ook Jurrie Noot werden nog even extra in het zonnetje gezet vanwege hun 25 jaar dienst bij de oud papier ploeg.

De papierploeg nam ook afscheid van Aldert Stieltra die, na meer dan 30 jaar bij de ploeg had gezeten, hier mee gestopt is.

De Monnik is weer 2 bordsponsoren rijker. Hoewel er afgelopen seizoen ook wat bordsponsoren zijn gestopt zijn er gelukkig ook altijd nog weer nieuwe. Zo ook deze twee.†

logojakobalogoheineken

† † † † † † † † † voor meer info over deze nieuwe sponsoren klik op hun logo

Schiermonnikoog 7 april 2013

WAPPERAARS VV DE MONNIK C1

Het begon met een prijsvraag ! Waarom er een jeugd elftal van de V.V. De Monnik†met vlaggen† bij een thuiswedstrijd van de Fc Groningen zou moeten staan en dan bij welke wedstrijd.†Zo kwam het idee om te mogen wapperen bij de wedstrijd Fc Groningen-Sc Heerenveen† op zondag 7 april 2013.†Want wat zou er leuker zijn dat er een Fries team met Groningse vlaggen zou zwaaien als Groningen tegen Heerenveen moet voetballen. (een beetje Heerenveen intimideren).†Essent, †sponser van de Fc Groningen, vond deze slogan leuk en ook vonden ze het wel een uitdaging om dit te gaan doen.†Dus op zondag 7 april 2013 ging het C team van de†V.V. De Monnik†aangevuld met enkele D pupillen op naar Groningen.†Men ging met 22 personen (17 kinderen en 5 begeleiders) in een bus van Birwa uit Damwoude. Ook alle seizoenkaarthouders Fc Groningen van Schiermonnikoog gingen mee.

Dus met ongeveer 40 personen op naar de Fc Groningen !

De bus werd gesponserd door de Monnik en enkele ondernemers van Schiermonnikoog.†Daar aangekomen werd de jeugd en de begeleiders ontvangen, kregen een kleine uitleg wat precies de bedoeling was en een lunch aangeboden.†Toen was er nog even tijd om een kleine quiz te doen, die werd gewonnen door Tony Dam en Tim Vlasma en die kregen een tasje met een bal.†Toen was het moment daar, snel omkleden en in de rij staan om 5 minuten voordat de wedstrijd zou beginnen op naar de middenstip te gaan. Daar om een levensgroot shirt ,die er al lag, heen te gaan staan en zwaaien met de vlaggen.†Eerst kwamen alle spelers terug van het veld na de warming up en gaven sommige spelers van de Monnik een tik op de hand in het voorbij gaan naar de kleedkamers om zich daar klaar te maken voor de wedstrijd.†Ook de mascotte van de Fc Groningen kwam even langs bij de rij van†V.V. De Monnik†toen die klaar stonden om van het veld te gaan.†Nadat de spelers elkaar een hand hadden gegeven op het veld mochten de kinderen snel weer van het veld omkleden en daarna de wedstrijd bekijken.†Groningen speelde de beste wedstrijd van het seizoen en won zeer verdient met† 3 – 1 van Heerenveen.†Toen kregen alle kinderen nog een sponsor tasje van de kidsclub van de Fc Groningen en allemaal nog een mooie bal van Essent. Moe maar voldaan weer naar huis, een dag om in te lijsten en nooit meer te vergeten.

Fc Groningen en Niek Hollewand bedankt voor deze mooie dag.

Jappie Poortinga.

monnikfotoreportage C junioren naar FC Groningen - Heerenveen


 • 15-03 Nu nog sneller op de hoogte met facebook pagina van de Monnik

Met de Facebook pagina ben je sneller op de hoogte van al het voetbalnieuws van V.V. De Monnik.†


 • 09-03 Klaverjassen bij de Monnik weer succesvol


Zaterdag 9 maart was de jaarlijkse klaverjas avond bij de VV De Monnik.

Met 20 mensen (5 tafels) gingen we rond 5 over 8 los.

Bij elke ronde had Bote De Jong (deze avond de man achter de bar)lekkere hapjes, en ook zorgde hij voor de nodige drankjes.

Rond 11 uur had iedereen drie ronden van 16 potjes gespeeld, en gingen Jappie en Gert de eindstand uit rekenen.

De prijzen waren beschikbaar gesteld door Schut supermarkt en VV De Monnik.


1e met 5866 werd Willem Dolfin .

2e met 5406 werd Gert Kremer .

3e met 5299 werd Henry Vlasma .

4e met 5237 werd Jappie Poortinga .

5e met 4945 werd Jeroen Frijters .


Ook was er nog een prijs voor† degene die de meeste marsen(stille gespeeld) had.

Dit waren er maar liefs 4 personen, deze kregen een fles rode wijn.

Allen hadden 3 marsen gespeeld,namelijk Lenora Kremer , Gert Kremer ,

Jeroen Frijters en Henry Vlasma.

Al met al een zeer geslaagde avond, en volgend jaar zeker weer

†† † † † † † † † †

†† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † Jappie Poortinga


 • 01-02 TOXBAR bord vernieuwd

Na de overname van de TOXBAR door Remmelt Mulder en Chris Wiersma werd deze zaak totaal vernieuwd. Het reclamebord op het veld moest dan natuurlijk ook even in een nieuw jasje .

logotoxbar


27-12

Feyenoord winnaar f-pupillen Kerstzaalvoetbal 2012

Na een spannend voetbaltoernooi waaraan vele grote teams meededen, kwam Feyenoord uiteindelijk als winnaar tevoorschijn. De F1- en F2-pupillen waren door elkaar gehusseld en - nog enigszins duizelig - vonden zij zich op 27 december om 9 uur terug in een topteam. En dat bleek ook uit het spel. De jongens en meiden leken het heerlijk te vinden om de kerstmaaltijden te verteren, zodat de vele aanwezige ouders leuke wedstrijden te zien kregen. Na afloop kreeg elke Monnik-pupil de traditionele kerstzaalvoetbalmedaille uitgereikt, waarna het vervolgens de beurt was aan de oudere junioren.

De uiteindelijke eindstand bij de F-pupillen was als volgt:

1.†††† Feyenoord: Bart, Sil, Sjoerd

2.†††† Heerenveen: Darryl, Sebastiaan, Chris

3.†††† Ajax: Pelle, Wendy, Kian

4.†††† Groningen: Erwin, Kalle, invalspeler

5.†††† Real Madrid: Mark, Job, Pascal

6.†††† Barcelona: Remco, Steven, Lisa

foto kerstzaalvoetbal


27-12 Kerstzaalvoetbaltoernooi 2012 D1

Donderdag 27 december was het weer zover,†Het jaarlijks terugkerende zaalvoetbal toernooi.†Dit jaar helaas enkele afzeggingen maar Aline deed gelukkig mee, en zo† konden er toch nog 3† teams van 3 spelers gemaakt worden.†Het was even wennen voor de dame en jongens want de zaal is toch kleiner dan een voetbalveld maar ook vermoeiender.

Er kon een hele competitie gespeeld worden,

Waarvan de uitslagen.

3e†plaats team 3 met Ketama, Jan en Sjoerd.

2e†plaats team 1 met Bram, Thomas en Job.

1e†plaats team 2 met Aline, Paul en Joris.

†Een geslaagd toernooitje met als slot nog een verassing…†Voor het behalen van de 1e†plaats in de najaar competitie kregen de kinderen† een cadeautje van VV de Monnik en een speldje van Ogygia aangeboden.

 • 22-12 Ledenvergadering matig bezocht

Zaterdag 22 december was de jaarlijkse ledenvergadering van V.V. De Monnik. De vergadering was erg matig bezocht. Opvallend was de afwezigheid, naast de spelers die in het bestuur zitten, van de Monnik 1 voetballers. Natuurlijk zegt men wel dat het dan wel goed zal gaan met de club maar deze vergadering was wel erg matig bezocht. Het gaat ook wel goed met de Monnik en dat viel in de vergadering dan ook wel te merken. Vragen waren er bijna niet en ook de financien zijn bij de Monnik goed op orde. De vergadering was dan ook van korte duur en zo sloot voorzitter Bazuin dan ook na iets meer dan een uur de vergadering waarna er nog even gezellig na wed gepraat.

 • 10-12 De Monnik staat stil bij omgekomen grensrechter

Zaterdag 8 december zijn wij met een aantal (jeugd)bestuursleden, coaches, trainers, scheids- en grensrechters en vrijwilligers bijeengekomen om de doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken. Daarnaast hebben wij besproken of wij als club – en als individuele leden – voldoende doen om sportief gedrag te stimuleren. Wij hebben als clubleden ook kritisch naar onszelf gekeken. Enkele citaten:

“In het vuur van het spel roep ik wel 's wat tegen de scheids- of grensrechter. Als ik daar nu bij stil sta, besef ik me ook dat jeugdleden aan de kant staan. Zij zien dan dat dat gedrag van een volwassene normaal wordt gevonden. Daarmee laat ik niet bepaald voorbeeldgedrag zien.“

“In het verleden ben ik ook grensrechter geweest. Ik ben gestopt omdat vooral ouders veel commentaar hadden. Ik had er geen zin meer in.”

“Als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen, moet je er meteen actie op zetten. In het verleden hebben we bij misdragingen van de tegenstander daar weken overheen laten gaan en dan is het mosterd na de maaltijd. Dit geldt natuurlijk ook als onze eigen leden zich niet gedragen zoals wij als club dat wensen.”

“Als iemand zich misdraagt, gebeurt het soms dat niemand in actie komt. Bijvoorbeeld omdat de leider denkt dat een ouder zijn kind wel zal corrigeren, terwijl omgekeerd de ouder denkt dat de verantwoordelijkheid bij de leider ligt.”

“Sommige van onze eigen supporters schreeuwen ook tegen de scheids- en grensrechter op een manier die niet bij De Monnik past. Daar moeten wij elkaar meer op aanspreken.”

“Soms zijn het voetballers die amper een bal kunnen stoppen die veel commentaar leveren op de leiding. Wij kunnen ons meer bewust zijn dat wij met zijn allen goedwillende amateurs zijn.”

“De groepsdruk in een team is groot. Daardoor ga je als onzekere grensrechter ook maar de vlag omhoog doen. Krijg je tenminste geen commentaar van je maten.”

“Scheids- en grensrechters moeten zelf ook de sportiviteitsregels in acht nemen. Partijdig fluiten en vlaggen roept agressie op. Als wij vinden dat onze eigen mensen dat doen, moeten we elkaar daar ook op aan kunnen spreken.”

Al met al hebben wij een zinvol gesprek gevoerd over respect en sportiviteit. Een gesprek dat niet gestopt is op 8 december, maar het begin is van een gesprek met elkaar. Daarom is respect en sportiviteit ook gespreksonderwerp op de ledenvergadering van vv De Monnik op 22 december (aanvang 14 uur). Verder heeft het jeugdbestuur onlangs gedragsregels opgesteld. Voordat de competitie hervat wordt in het voorjaar, wil het jeugdbestuur samen met coaches en trainers in gesprek met ouders en pupillen over sportiviteit en het gedrag dat daarbij past. Of wij nu voetballer, scheids- of grensrechter, leider, trainer, bestuurslid, ouder, vrijwilliger of supporter zijn, wij kunnen allemaal wat doen om hier op ons eiland te blijven genieten van de voetbalsport die ons zo dierbaar is.†

Bestuur en jeugdbestuur van vv De Monnik

 • †21-11 Slagerij Menno Hoekstra ook volgend jaar weer sponsor

Net als afgelopen jaar zal ook volgend jaar Slagerij Menno Hoekstra uit Anjum weer leverancier zijn van de vleesprijzen welke worden verloot bij thuiswedstrijden van de Monnik 1.

 • 05-08 Nieuwe bordsponsor voor de Monnik

Wederom een nieuwe bordsponsor voor de Monnik. Voor meer info over dit bedrijf klik op het logo.

 • 19-07 Monnik dit seizoen naar de reserve klasse

De Monnik zal dit seizoen gaan spelen in de reserve 4e klasse. Hoofdbestuur, trainer, coach en een aantal spelers zagen het niet zitten om wederom een seizoen in de zeer zware standaard 5e klasse uit te komen. Dit zou weer een zeer zwaar en teleurstellend seizoen gaan worden mede ook omdat er een aantal spelers zijn gestopt , waaronder de uitstekende doelman van de Monnik , Geert de Jong. Hierdoor zouden er misschien ook nog weer meer spelers gaan afhaken en dat kan de Monnik zich niet permiteren. Even een stapje terug moet er weer voor gaan zorgen dat de juiste sfeer, plezier en mentaliteit weer terug gaat komen. Ook zullen er wat jonge jeugdspelers bij komen die beter eerst in de reserve klasse wat ervaring op kunnen doen.

voor indeling ga naarMonnik 1


 • 26-05 Monnik wint eigen KallemooiToernooi

Naast het traditionele Reinder Sijtsma toernooi speelt de Monik nu ook alweer een aantal jaren het Kallemooi toernooi met Pinksteren. Deelnemende ploegen zijn elk jaar ACV, Hunsingo, Gorect en natuurlijk de Monnik. Het toernooi ging gepaard met prachtig zonnig weer wat resulteerde in een goede belangstelling en een uitstekende sfeer. De openingswedstrijd De Monnik- Hunsingo werd door de thuisploeg gewonnnen met 3-1 al had de uitslag misschien nog wat hoger gekund. ACV won zeer overtuigend van Gorecht met 6-0 waardoor deze dus in de finale uitkwam tegen de Monnik. De strijd om de 3e en 4e plek werd gewonnen door Gorecht in een zeer spannend en doelpuntrijke wedstrijd. Hunsingo kwam op een 3-1 voorsprong maar Gorecht kwam ijzersterk terug en won de wedstrijd met 3-5. Ook de finale mocht er er zijn al waren de doelpunten hier zeer schaars. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en leek de 0-0 stand penaltys te brengen. In de allerlaatste minuut van de westrijd kreeg ACV de kans om te scoren maar doelman Geert de Jong redde uitstekend, de counter die hieruit volgde werd door de Monnik zeer goed benut en spits Gert zorgde voor het beslisende doelpunt en de uiteindelijke toernooi zege. Toch nog een prijsje dus dit seizoen voor coach Remmelt Mulder en zijn mannen.

 1. De Monnik
 2. ACV
 3. Gorecht
 4. Hunsingo

Wedrom een zeer geslaagd toernooi waar de wedstrijdbal werd gesponsord door ACV en de Monnik ook nog een herinneringsbeeldje van Bartje in ontvangst mocht nemen.

 • 17-05 Heracliden wint Reinder Sijtsma Toernooi

De 46e editie van het Reinder Sijtsma Toernooi is gewonnen door de Heracliden uit Uithuizermeeden. Voor de organisatie van het toernooi begon het wat minder want 1 van de vaste deelnemers , Noordpool uit Uithuizen , zegde een dag voor het toernooi af waardoor programma moest worden bijgesteld naar 3 ploegen. Dit mocht de pret echter niet drukken want alleen al door het prachtige weer werd het weer een mooie middag. De overgebleven teams speelden nu allen 2 keer tegen elkaar en hieruit bleek dat de Heracliden dit jaar het beste team had meegebracht. De ploeg uit Uithuizermeeden won alle wedstrijden en kreeg niet een goal tegen. Titelhouder de Monnik moest genoegen nemen met een 2e plek. Warffum behaalde maar 1 punt en eindigde hierdoor laatste. Wederom een zeer sportief toernooi met leuke wedstrijden die zelfs nog even op radio noord waren te horen.

aanvoerder van de Heracliden ontvangt de cup van voorzitter Bazuin bij de prijsuitreiking, traditiegetrouw gehouden op het terras van de Tox Bar

 • 28-04 Nieuw sponsorcontract Wagenborg voor de Monnik

Nieuw sponsorcontract voor V.V. De Monnik

Al sinds jaar en dag is Wagenborg de hoofdsponsor van de eilander voetbalclub V.V. De
Monnik. Afgelopen zaterdag is deze sponsorrelatie opnieuw bezegeld.

Door invoering van de nieuwe boottijden afgelopen december kwamen de
uitwedstrijden van de Monnik 1 in het geding. De spelers zouden met de laatste
boot terug moeten, maar de meeste spelers zouden hierdoor te laat komen voor hun
werkzaamheden op het eiland. Na overleg met Wagenborg konden beide partijen tot een
oplossing van dit probleem komen. Met deze nieuwe afspraken werd het tijd voor een
geheel nieuw sponsorcontract. In het nieuwe contract is nu ook een regeling getroffen
die het de Monnik 1 selectie mogelijk maakt wel uitwedstrijden te blijven spelen maar
daarbij ook op tijd weer terug te zijn op het eiland.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van de Monnik 1 tegen VCR 1, op 28 april
jongstleden, werd het nieuwe contract getekend door de voorzitter van De Monnik , Jan
Berend Bazuin en Ger van Langen, de directeur van Wagenborg Passagiersdiensten BV.
De vlag van Wagenborg, die na ondertekening van het contract werd gehesen, wapperde
fier aan de, door Wagenborg gesponsorde, vlaggenmast langs het veld van De Monnik.
Beide partijen namen, zeer content met de nieuwe overeenkomst, hierna nog een hapje
en een drankje in de kantine.

Voorzitter Jan Berend Bazuin van de Monnik en directeur van WPD Ger van Langen ondertekenen het nieuwe contract

 • 21-04 nieuwe krijtkar voor de Monnik

Door een spontane inzamelingaktie door de supporters van de Monnik kon er een nieuwe krijtkar worden aangeschaft. Alle deelnemers bedankt en ook dank aan initiatief nemer Harm Carrette.

 • 02-03 Slagerij Menno Hoekstra sponsort de Monnik

De vleesprijs die elke zaterdag bij een thuiswedstrijd van de Monnik 1 wordt verloot is voortaan gesponsord door Slagerij Menno Hoekstra uit Anjum

 • 11-02 Aldert Stielstra stopt na 33 jaar als secretaris bij de Monnik en krijgt hoge onderscheiding KNVB op algemene ledenvergadering V.V. De Monnik

De algemene ledenvergadering, die op 11 februari werd gehouden, staat meestal gepland in december. Gezondheidsproblemen bij secretaris Aldert Stielstra zorgden er echter voor dat de vergadering werd verschoven naar februari. Aldert Stielstra was uiteindelijk genoodzaakt om vanwege zijn gezondheid al zijn werkzaamheden voor de club te staken. Deze ledenvergadering stond dan ook in het teken van het afscheid van Aldert, die de functie van secretaris 33 jaar heeft bekleed. Op de vergadering werd Aldert door zijn eigen bestuur benoemd tot erelid van V.V. De Monnik. Als ultieme verrassing kwam er halverwege de vergadering een delegatie van de KNVB binnen, om Aldert met een zeer hoge onderscheiding te eren. De voorzitter van district noord van de KNVB, Jan van Driel, speldde Aldert de onderscheiding 'lid van verdienste van de KNVB' op. Een onderscheiding die die niet vaak wordt uitgereikt. Aldert had hem echter, zo sprak de heer Van Driel, zeer zeker verdiend en niet alleen vanwege zijn 33 jarig trouwe dienst als secretaris maar ook voor al zijn inspanningen die de Monnik heeft gebracht waar de club nu staat. Een club met een mooie historie en een prachtige accommodatie.

voor een video verslag†klik op de foto

Natuurlijk blijft Aldert wel betrokken bij de club en zal hij vooral nog veel op het complex te vinden zijn om diverse hand- en spandiensten te verrichten. Zijn plek in de bestuurskamer wordt overgenomen door Hans Huizing, die zelf wordt opgevolgd door Theo Doede Stielstra. Tenslotte is Peter Smit is toegevoegd als bestuurslid.

 • 30-11 Sint bezoekt jeugd de Monnik

Ook dit jaar bezocht Sinterklaas de jeugd van V.V. De Monnik. Hij had zelfs heuse voetbalpieten bij zich.

Nadat de pieten welkom in de kantien werden geheten werd er op het trainingsveld met de pieten gevoetbald. Hierna kwam ook tot ieders verrassing Sinterklaas nog op het veld en zei dat er voor alle kinderen nog kadootjes en snoepgoed waren in de kantine. Zo werd het dus weer een leuke middag voor de jonge voetballers.

Na afloop werden ook alle leden van de Kidsclub nog door de pieten thuis bezocht met een kleine verrassing.

 • 02-11 Nieuwe bordsponsor

Voor de Monnik wederom een nieuwe bordsponsor. Voor meer over deze sponsor klik op het logo.

 • AVONDJE AJAX (verslag pupil van het jaar)

Omdat ik vorig seizoen pupil van het jaar werd, kreeg ik kaartjes van de wedstrijd Ajax-
F.Twente. Deze wedstrijd ging om de Johan Cruijf bokaal en werd gespeeld in de Arena
in Amsterdam. Ik ben daar samen met mijn vader, moeder, Tess en Britt heen geweest.
Wij zijn met de auto naar Amsterdam gereden en zijn daar eerst naar het hotel gegaan.
Dit hotel was samen met de kaartjes aangeboden door Manda en Hans Swaab uit
Amsterdam. Wij zijn met de taxi naar het stadion gebracht, daar was het heel gezellig
druk. De supporters van Ajax en Twente liepen gewoon door elkaar. Het stadion was
helemaal vol en wij zaten in een Ajax-vak, dat kwam goed uit want ik ben een fan van
Ajax. Mijn vader en Tess waren voor Twente. Het was een spannende wedstrijd, jammer
was wel dat Twente gewonnen heeft met 2-1 en mijn vader zat steeds stiekem te lachen
en durfde niet heel erg te juichen. Na de wedstrijd hebben wij nog wat gedronken en zijn
de volgende dag naar huis gegaan. Het was heel leuk. Ook namens mijn familie bedank
ik Hans en Manda en De Monnik.
Maud Blok.

 • 04-09 Verbaasde Nederlandse toeristen in Afrika

Zit je als nietsvermoedende toerist in Afrika kom je in 1 keer een voetbalgebouw tegen dat gesponsord is door V.V. De Monnik uit Schiermonnikoog , Nederland. Daar moet je toch even mee op de foto.

foto opgestuurd door Vincent en Nynke van Aggelen

voor meer over dit project klik op de foto

 • 27-07†Nieuwe bordsponsor voor de Monnik

 • 09-07 Zeer geslaagde BBQ voor Monnik vrijwilligers

Voor alle vrijwilligers van De Monnik was er deze middag een BBQ met muziek. Een zeer geslaagde middag waarin ook nog Aldert Stielstra als vrijwilliger van het jaar extra in het zonnetje werd gezet.

Voor meer foto`s ga naar het foto arsenaal van de Monnik

 • 23-06 nieuwe bordsponsor

klik voor meer info over deze sponsor op het logo

 • 10-12 Nieuwe bordsponsor

Wederom een nieuwe bordsponsor voor de Monnik. De Monnik verloor dit seizoen een aantal bordsponsors maar de laatste tijd komen er gelukkig ook weer nieuwe bij. Zo ook deze, voor meer info over deze sponsor klik op het bord.

 • 04-10 Monnik nieuwe bordsponsor met 2 borden rijker

&


De voorzitter van de jeugdcommissie Jeroen Frijters was er om de prijs uit te reiken aan de pupil die dit jaar zowel in het veld ,in de kleedkamer, op de boot , op de trainingen en in de groep zich met zo’n goede mentaliteit had gedragen dat het een voorbeeld is voor alle jeugd spelers.
De prijs is de wedstrijd om de Johan Cruiff Schaal op 30 Juli in de Amsterdam arena tussen Ajax en Fc Twente voor vier personen inclusief overnachting en is gesponsord door Hans en Manda Swaab uit Amsterdam.
De leiders en de trainer waren het unaniem met elkaar eens dat Maud Blok de pupil van het jaar is.
Maud proficiat en we hopen dat de andere jeugd spelers jou als voorbeeld zien en heel veel plezier in Amsterdam.

 • 07-03 Werkbezoek Almere City FC aan de Monnik

In verband met het trainingskamp van de D1 selectie van Almere City FC op Schiermonnikoog van 6 tot en met 8 mei 2011, bracht deze vereniging een werkbezoek aan Schiermonnikoog om alles eens te bekijken. Almere City FC komt uit in de Jupiler League en heeft voor de jeugd een samenwerkings verband met AJAX.

Voor het complete verslag klik op de volgende link:

Werkbezoek Almere City FC

 • 07-05 De Monnik C - Almere City D 2-15

ALMERE-CITY D-PUPILLEN TRAININGSKAMP OP SCHIERMONNIKOOG
In het weekend van 6 mei tot 8 mei dat Almere-City degradeerde uit de 1e divisie naar
de Topklasse, verbleef het D-team van Almere op Schier voor een trainingskamp.
Niet alleen voor voetbal, welke wel de hoofdmoot was. Ook had het een conditioneel
aspect, zoals hardlopen (met Bob Boelens) en educatief aspect (Bezoekers centrum) en
activiteiten met een hoog plezier gehalte.
Vrijdag 6 mei arriveerde Almera al bij hotel Duinzicht, waar men het weekend verbleef.
Na fietsen en zwemmen, was ,s avonds de eerste training op onze accommodatie.
Zaterdag 07 mei werd er weer gestart met een training, daarna weer zwemmen.
Om 12.00 uur werd Almere door De Monnik een lunch aangeboden in onze Leeuwekuil.
Dit gezamenlijk met onze C-junioren en dat werd een groot succes. Gezelligheid troef
en de broodjes en soep gingen lekker door de kelen. Dank gaat uit naar Jappie Poortinga
en Jan Berend Bazuin voor dit onderdeel en uiteraard ook alle hulpen die daarbij
aanwezig waren.
Zo kwamen wij aan bij 15.00 uur en hoofdmoot van het kamp, de wedstrijd tegen De
Monnik C-junioren. Tegen de volop tikkende en vlotte combinaties van Almere was De
Monnik niet opgewassen. Toch duurde het 17 minuten voordat Almere scoorde en dat
was mede te danken aan paal en lat en doelman Yourie Dam.Ook De Monnik had een
paar kansjes. Maar daarna ging het snel en was de ruststand 0-6.
In de tweede helft ging het nog sneller en binnen het kwartier was het 0-12. toen echter
was het Hylke van Duinen die prachtig langs zijn tegenstander snelde en scoorde.1-12.
Toch was de scoringsdrang bij Almere niet verdwenen en werd het 1-14, maar maakte
Tim Vlasma er 2-14 van. Het laatste woord was aan Almere die eindstand bepaalde op
2 -15. Hiermee kwam voor De Monnik een einde aan de medewerking aan het kamp en
kreeg een prachtig herinneringsbord aangeboden.
Almere ging verder met hun kamp met verschillende activiteiten welke ook zondag nog
door gingen met o.a. een strandtraining.
Met de boot van half vijf werd de terugreis aanvaard naar Almere en uit de vele
bedankjes kon worden opgemaakt dat ze zeer hebben genoten op Schiermonnikoog voor
de ontvangst en de vriendelijkheid. Het zal zeker niet bij deze ene keer blijven. De wens
van De Monnik is dat dit weekend mag leidden tot goede en blijvende contacten tussen
beide verenigingen.
Het was voor Almere de eerste keer dat ze met jeugd op trainingskamp gingen en het
volgende woorden van de trainer van Almere Arjan van den Herik vooraf aan het kamp
niet onthouden:
“ De accommodatie en de sportfaciliteiten op Schiermonnikoog zijn van hoge kwaliteit.
Het zal onze spelers aan niets ontbreken. Het is enorm fijn om te weten dat wij met open
armen worden ontvangen op Schiermonnikoog.”

Voor meer foto`s klik op bovenstaande foto

 • 08-08 Monnik op Schullefeest

Op zaterdagmiddag was de Monnik ook op het evenementen terrein aanwezig. Er kon op een snelheidsmeter worden geschoten en later op de middag was er een penalty wedstrijd op de nieuwe keeper van de Monnik 1, Geert de Jong.Ondanks de vele regen werd de stand van de Monnik goed bezocht. Ook het penalty schieten was een succes met Tim Vlasma als uiteindelijke winnaar. De hoogste score op de snelheidheidsmeter werd door keeper Geert de Jong gehaald, hij haalde precies 100 km/h.

 • 05-08 A jeugd FC Groningen traint op Schier

De A jeugd van FC Groningen had deze week trainingskamp op Schiermonnikoog. De jeugdselectie trainde oa op het hoofdveld van de Monnik.

 • 19-06 Afscheid kantine baas Bote door supporters tijdens Nederland - Japan

Na jaren van trouwe dienst stond kantine baas Bote de Jong tijdens de wedstrijd Nederland - Japan voor het laatst als zodanig achter de bar. De vaste supporters hadden na afloop dan ook een mooie bos bloemen en een uitje naar de wedstrijd AJAX-Twente (Johan Cruiff schaal) voor hem als kado. Natuurlijk zullen we Bote bij de Monnik blijven zien maar niet meer als kantine baas. Deze functie wordt overgenomen door Jappie Poortinga.

Nogmaals namens ieder†BOTE BEDANKT

Het heeft even geduurd maar de webmaster ontving ook nog foto`s van de afscheidswedstrijd van de Monnik 2 .

Klik op deze link:†

 • 02-05 Willemiencoach van het jaar 2009/2010

Eigenlijk was het al een tijdje beslist maar je weet met dit spelletje maar nooit. Willemien had echter al een behoorlijke voorsprong op de nummers 2 en 3 en mag zich bij de Monnik coach van het jaar noemen.

Voor meer†

 • 17-04 Monnik 2 barbeque`s rijker

Speler August Faber van de Monnik 1 heeft met zijn bedrijf,†THALIS BV, de Monnik 2 prachtige barbeque`s gesponsord in de clubkleuren rood en blauw. Er zijn inmiddels al plannen om ze goed in gebruik te nemen.

August Faber zijn bedrijf,†THALIS BV†,is importeur van deze prachtige BBQ`s. Voor meer info†

 • Leiders en trainers in nieuwe jassen

Leiders, trainers en bestuuursleden werden allemaal in het nieuw gestoken. Sponsor†De Gewoonste zaak†en†De Taveerne†uit Lissen maakten dit mogelijk. Iedereen staat er weer picco belllo op met deze zeer mooie jassen

 • V.V. De Monnik in de spits

Onlangs stond er klein artikel in de ochtendkrant Spits waarin de verslaggever zeer verbaasd was over de reclame borden op het veld van onze voetbalclub.

 • 22/23- 02 Jeugdclinic VV de Monnik jeugd – FC Groningen

Voor het verslag van deze clinic ga naar de jeugdpagina

 • 30-01 CURSUS PUPILLEN SCHEIDSRECHTER VV DE MONNIK

Voor het complete verslag van deze dag, zie de jeugdpagina

 • 20-02 Monnik 1 pakt 2e plaats op Slingerij Toernooi

De Monnik 1 / 2 speelden in Groningen het jaarlijkse zaalvoetbal toernooi van de Slingerij. Het was inmiddels alweer voor de 4e keer en de Monnik doet het elk jaar beter. Van de 5 wedstrijden gingen er 2 verloren (de eerste 2). Hierna won men een wedstrijd en speelde men een keer gelijk. De laatste wedstrijd won men ook weer waardoor men met een score van 7 punten het toernooi eindigde. Op welke plek de Monnik uiteindelijk terecht kwam is nog niet bekend want de Monnik speelde hun laatste partij om 16:00 vanwege de terugreis met de boot. Het toernooi duurde tot 17:00 en werden er dus nog wat wedstrijden gespeeld. Uitblinker bij de Monnik was zeker C junior Tim Vlasma die maar liefst 3 keer voor de Monnik scoorde. De uiteindelijke stand zal binnenkort hierop de site worden geplaatst.†Een mooi evenement waar altijd met veel plezier aan mee wordt gedaan en dus ook volgend jaar weer met misschien eens kans op de hoofdprijs.

Eindstand

1 VV Leek Rodenburg 13 (10-3)
2†
VV de Monnik 7 (7-9)
3 Real Camaradas 7 (8-11)
4 DWS Oosterpoort 6 (5-6)
5 Futsal Marum 5 (7-8)
6 ZVV de Slingerij 4 (8-8)

 • 25-11 nieuwe bordsponsor voor de Monnik

Travel4Reasons†is een nieuwe bordsponsor voor de Monnik. Voor meer info over deze sponsor klik op het logo !!

 • 07-10 Monnik start met kaboutervoetbal

Dat het voetbal leeft op schiermonnikoog blijkt wel weer uit het volgende; De Monnik startte deze woensdagmiddag met kaboutervoetbal. Voor 5 jarige jongens en meisjes is er dan een uurtje voetballes olv Peter Smit en Koen Bouman. Voor kinderen en beide trainers was het eerst even wennen maar het voetbalplezier staat boven aan. De kinderen genoten met volle teugen en er zitten misschien al behoorlijk wat talentjes bij.

voor meer foto`s†

 • 22- 06 nieuw trainingsveld met champagne geopend

Het nieuwe trainingsveld werd deze maandag avond met champagne geopend. Het nieuwe veldje, ter vervanging van het veld aan de Oosterreeweg, ligt er prachtig bij. Omdat het iets eerder in gebruik is genomen dan gepland, maar goed er was wel meer niet goed gepland, zal er in eerste instantie alleen op†maandag†en†zaterdag†worden getraind. Ook is men inmiddels weer met de jaarlijkse onderhoud van het hoofdveld aan de gang zodat men het nieuwe seizoen weer met een uitstekende grasmat de competitie in kan.

 • 21-05 Reinder Sijtsma Toernooi

DE MONNIK LAATSTE OP EIGEN TOERNOOI
Donderdag 21 mei op Hemelvaartsdag werd voor de 43e keer het Reinder Sytsma Toernooi gehouden op Schiermonnikoog. Op dit traditionele toernooi kwam na twee keer winst van De Heracliden uit Uithuizermeeden een nieuwe winnaar en wel Noordpool uit Uithuizen. Het thuisspelende De Monnik als organisator werd puntloos vierde en laatste. Onder goede omstandigheden trapten om 12.00 uur De Monnik en Warffum af. De Monnik hield lang stand, maar kon niet verhinderen dat Warffum terecht met 2-0 won. De tweede wedstrijd van tweemaal vijftien minuten speelden Noordpool en De Heracliden met 0-0 gelijk in deze Groningse derby. Noordpool mocht blijven staan en won de derde wedstrijd niet geheel verdiend met 1-2 van Warffum. Het voetbal was de laatste jaren niet goed, maar deze editie staak daar duidelijk bovenuit. De Heracliden walsten daarna over De Monnik heen met 3-0, om daarna te verliezen met 4-2 van Warffum. De laatste wedstrijd tussen De Monnik en Noordpool was bepalend voor de eindzege. Noordpool moest winnen om voor de eerste keer de beker mee te nemen. De Monnik kreeg volop kansen om de score en misschien ook wel de wedstrijd na zich toe te trekken, maar verzuimde dat en dat resulteerde in een niet geheel verdiende zege van 1-0 en toernooi winst.
Eindstand;
1e Noordpool 3-7 3-1
2e Warffum 3-6 7-4
3e De Heracliden 3-4 5-4
4e De Monnik 3-0 0-6

Zoals de traditie wil werd het toernooi ,s morgens geopend in de Toxbar door voorzitter Jan Berend Bazuin, die daar na afloop toernooi ook de prijsuitreiking verzorgde.
De wedstrijden werden goed geleid door de scheidsrechters Jan Venema uit Winsum en onze eigen Harm Kremer.
Wat ook een traditie is (was) dat het toernooi altijd door vele eilanders werd bezocht. De publieke belangstelling was goed, maar de eilander bezoekers waren op twee handen te houden. Jammer,hopelijk is dit niet het begin van het einde van een traditie.

 • 30-05 KALLEMOOI-TOERNOOI-2009

In de editie van dit jaar werd De Monnik onttroont als laatste winnaar en vervangen door ACV uit Assen. Dit gebeurde in de finale nadat ACV eerst met 0-4 had gewonnen van Gorecht uit Haren en De Monnik met 2-0 van Hunsingo uit Winsum. De 2 goals werden pas gescoord in de slotfase door Martijn Perdok, waarvan de 2e van schitterende schoonheid was. Een achterwaartse boogbal van afstand over de keeper. De wedstrijd om de derde en de vierde plaats ging tussen Gorecht en Huisingo. In een 35 minuten durende wedstrijd vielen liefst 7 goals met Gorecht als winnaar met de cijfers 5-2.
De finale dus tussen De Monnik en ACV en dat was een leuke en spannende wedstrijd. Martijn Perdok zette De Monnik op voorsprong, maar een paar persoonlijke fouten werden door ACV genadeloos afgestraft en met 2-1 werd er gedraaid. In het 2e gedeelte drong De Monnik wel aan en loerde ACV op de counter. Net voor tijd leverde zo,n counter een derde treffer en met 3-1 was dat ook de eindstand.
Op het zonovergoten terras werd de prijsuitreiking verzorgd door Jan Berend Bazuin, waarna het nog een poosje erg gezellig werd.

 • 16-05 Waddentoernooi 2009 Ameland

Dit jaar werd het 28ste Waddentoernooi op Ameland gehouden. Voetbalvereniging De Monnik stuurde, onder leiding van Eddie Bakker, een select gezelschap van 16 heren om de eer van Schiermonnikoog hoog te houden.

Vrijdagmiddag in de stromende regen werden de bootkaartjes gekocht. Er was meer regen voorspeld in het weekend maar gelukkig had iedereen zich voorbereid en een goed boek meegenomen. We verbleven in de Stay Okay accommodatie te Hollum. Een mooie plek in de duinen; voetbal-, volleybal- en basketbalveldjes in de achtertuin en op loopafstand van het voetbalveld. Vrijdagavond werd de opstelling, tactiek en strategie intensief besproken. De vele terrasverwarmers en openhaardjes onder de gigantische parasols van de kroegen hielden de spieren van alle atleten op het eiland warm en soepel.

Zaterdag was verrassend zonnig en aangenaam. De bleke gezichten werden gebruind in de zon. Er stonden vier wedstrijden op het programma. Twee tegen Ameland en twee tegen Texel. De overige ploegen konden vanwege ander sportieve verplichtingen niet aanwezig zijn.

De eerste wedstrijd was tegen Ameland. Helaas werd er door slecht wegwerken van de bal door de verdediging een snelle tegendoelpunt gemaakt. Peter Hoornhuis maakte dit helemaal goed met een geplaatst schot in de hoek. Veel kansen voor Ameland werden goed opgevangen door de verdediging. De keeper Robin Misker hield het doel klein en keerde enkele gevaarlijke voorzetten. Helaas konden de aanvallers van De Monnik niet in scoringspositie komen. In de slotfase is Ameland ons toch voorbij gekomen en verloren we de eerste wedstrijd met 1-2. Een gelijkspel had er zeker ingezeten.

Gelijk na de zware wedstrijd tegen Ameland moest De Monnik tegen Texel. De vermoeidheid sloeg toe en het team stond al snel tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Na een mooie voorzet kon Marc Tolsma met een geweldige afstandsschot de nul wegpoetsen. Helaas was de vreugde van korte duur en moest Christiaan Wiersema geblesseerd uitvallen. De tegenstander kreeg in de laatste tien minuten veel kansen en roken bloed. De uitgeruste spelers van Texel konden in de slotfase de verdediging van De Monnik breken en scoorden twee messcherpe treffers.

In de pauze konden de spelers even op adem komen en genieten van het weer. Er werd gekeken hoe we de twee ploegen het beste konden aanpakken. Onze keeper, Robin Misker, wilde graag voetballen en Arjan Koerts wilde graag keepen. Deze keeper wissel is een bekend fenomeen bij het eerste elftal en werd weer toegepast.

De derde wedstrijd tegen Ameland wilden we onze verloren punten van de eerste wedstrijd weer terug veroveren. Het was een mooie wedstrijd met sportieve duels en prachtige combinaties. Helaas was er een geniale lob van de rechtsbuiten van Ameland waardoor De Monnik in de slotfase punten verspeelden. We verloren met opgeheven hoofd 0-1. Maar de wedstrijd had wel zijn tol geŽist. Alexander van der Weide en Remmelt Mulder vielen uit.

De laatste wedstrijd ging om de tweede en derde plek. De Monnik was nu een gemotiveerde ploeg om punten te pakken. Er werd scherp gespeeld. Robin Misker speelde fantastisch in de verdediging en de rust keerde terug in de ploeg. Peter Hoornhuis maakte de 1-0 door een steekpass door de verdediging. Texel maakte met hun laatste krachten toch nog de 1-1. Het spitsenduo Martijn Perdok en Peter Hoornhuis kregen prachtige ballen van de medespelers en maakte deze genadeloos af. Texel werd opgedoekt met 4-1 en deze overwinning bezorgde de mannen van Schiermonnikoog een tweede plaats. Het was het einde van de sportieve verplichtingen van De Monnik en mochten een mooie beker meenemen naar het clubhuis. Iedereen kon terugkijken op een gezellig en sportief toernooi waarbij iedereen zelfs bruin was geworden van het mooie weer. En of het lot ermee speelde, begon het weer te regenen.

Als afsluiting van het weekend werd er in De Herberg in Nes gekeken naar FC Groningen tegen Utrecht onder het genot van een welverdiend pilsje. Na de wedstrijd vertrokken de taxi’s naar een feest in Buren. Hier werd de spierpijn weggedanst tot in de late uurtjes. Volgend jaar is het Waddentoernooi op Schiermonnikoog en kunnen we ons weer voorbereiden op nog een fantastisch toernooi.

A. Faber

 • Tim coach van het 2008/2009

De coach van het jaar 2008/2009 is geworden Tim Vlasma met zijn team F.C. Kampioenen. Met 1079 punten is hij de absolute winnaar en gaat hij er met de hoofdprijs van 250 euro vandoor.

voor overige prijsverdeling en eindstand zie coach van het jaar pagina.

 • 01-05 trainingveld zo goed als klaar

Het nieuwe trainingveld van de Monnik is zo goed als klaar. NA het plaatsen van het hekwerk werd er deze week begonnen met het leggen van de graszoden. Hierna moet het nog even rusten en dan kan de Monnik eindelijk van het nieuwe trainingveld gebruik maken.

 • nieuwe bordsponsor voor het scorebord

Om het scorebord van de Monnik hangt sinds deze week het logo van Grand cafe, restaurant Noderstraun.

 • Voetvalvereniging de Monnik op Schiermonnikoog krijgt AED

Jan Berend Bazuin en Aldert Stielstra van V.V. de Monnik kunnen hun geluk niet op. De voetbalvereniging is sinds dit weekeinde de trotse eigenaar van een AED. De AED (automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand, waardoor op een geautomatiseerde manier een elektrische schok wordt toegediend, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen. De vereniging had al langer de wens om het levensreddende apparaat op het voetbalterrein voorhanden te hebben en er was zelfs al een subsidieaanvraag ingediend om de peperdure AED aan te schaffen. Vaste eilandbezoekers Henk en Erica de Groot hadden enige tijd geleden met grote belangstelling in De Dorpsbode gelezen dat een groot aantal inwoners van Schiermonnikoog hun reanimatiecursus met succes had afgerond. Henk de Groot, zelf hartpatiŽnt, besloot toen dat de, voor hem overbodige, AED die hij in zijn kast had liggen een bestemming op het eiland moest krijgen. Hij hoorde via Jan Berend Bazuin over de wens van de voetbalvereniging en besloot de machine bij zijn volgende bezoek aan Schiermonnikoog mee te nemen.Vandaag overhandigde hij samen met zijn vrouw Erica de AED aan Jan Berend Bazuin en voorzitter Aldert Stielstra. Op Schiermonnikoog is ongeveer 1 op de 10 inwoners opgeleid in het gebruik van een AED, desondanks wil de voetbalvereniging proberen nog dit jaar een cursus reanimatie te organiseren voor haar leden.

 • 27-02 nieuw trainingsveld vordert

Nadat er een tijdje niks te melden viel over het nieuwe trainingsveld is er nu toch behoorlijk schot in de zaak gekomen en begint het nieuwe veldje vorm te krijgen. Vanaf wannneer er echt op kan worden getraind is nog onduidelijk. We houden u op de hoogte.

 • 24-11 Het einde van een tijdperk

Eindelijk was het dan zover. De beginselen voor de nieuwbouw aan de Oosterreeweg op het trainingsveld van de Monnik. Er werd afgelopen maandag voor het laatst door de senioren getraind en zo neemt men afscheid van een stukje historie aan de Oosterreeweg. De Monnik zal nu eerst tijdelijk op het hoofdveld moeten gaan trainen omdat het nieuwe trainingsveld nog niet klaar is !! Een beetje kromme manier van werken maar als het maken van het nieuwe trainingsveld net zo snel gaat als het slopen van de oude zal deze situatie snel worden opgelost. Vooral met dit weer zal men niet lang op het hoofdveld en kunnen spelen en kunnen trainen.

 • 03-10 nieuw reclamebord voor de Monnik

voor meer info over deze nieuwe bordsponsor klik op het plaatje.

 • 29-06 Jilles Talsma wint ook EK coach

Na de hoofdprijs te hebben gepakt bij†coach van het jaar 2007/2008†wint Jilles Talsma ook de EK coach. Voor de volledige eindstand

 • 17-06 nieuwe bordsponsor voor de Monnik

Opnieuw een bordsponsor voor de Monnik.

Kijk voor meer sponsors eens op de sponsorpagina

 • 19-04 fantastische jubileumdag voor De Monnik

De Monnik vierde vandaag zijn 75 jarig bestaan. Een mooie dag met in de morgen diverse aktiviteiten voor de jeugd. In de Middag werd er tegen een prominenten team van RTL gespeeld. De eerste helft trad de Monnik in het veld met spelers van de oude garde en deze lieten nog eens zien dat ze het spelletje nog niet waren verleerd. De prominenten kwamen nog wel op voorsprong maar de oudjes trokken dit al snel recht met doelpunten van Jannes Koning en Piet v/d Meulen. Na de rust kwam het huidige Monnik 1 in het veld en deden het ( zoals al het gehele seizoen) niet zo denderend. Peter Hornhuis maakte wel de 3-1 maar hierna werden de celebreties toch gevaarlijker en maakten er zelfs nog weer 3-3 van. Zo sloot men de wedstrijd ook af en konden de vele toeschouwers en aanwezigen zich opmaken voor de receptie. Na de sprekers kreeg onze secretaris ook nog eens zeer verdiend de gouden speld van de KNVB en werd ook voorzitter Bazuin nog even benoemd tot lid van verdienste bij de KNVB, een onderscheiding waar er in noord Nederland nog niet veel van zijn. Ook werd er een prachtig jubileumboek uitgedeeld. Alle personen die aan dit boek hadden meegewerkt kregen uit handen van de voorzitter het eerste exemplaar. Na het officieele gedeelte kon ieder een boek in ontvangst nemen en zullen diegene die niet aanwezig konden zijn op deze dag er een thuisgestuurd krijgen. Hierna bleef het nog lang gezellig aan het Duinpad en kon men terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Er is inmiddels al een kleine verzameling foto`s te zien maar er zullen er zeker nog wat bijkomen.

 • 08-04 prachtige clinic voor schooljeugd

Wad in beweging organiseerde ism de lagere scholen een clinic gegeven door sc Heerenveen. V.V. De Monnik stelde natuurlijk zijn accomodatie ter beschikking.

 • 07-04 nieuwe bordsponsor voor de Monnik

Opnieuw een bordsponsor voor de Monnik

 • 04-03 nieuwe bordsponsor voor de Monnik

voor meer over deze sponsor klik op het logo

 • 25/26-01 cursus sportcoach succes

In september 2007 kwam er bij de voetbalvereniging vv De Monnik een brief van wad in beweging of voetbalvereniging
De Monnik ook interesse had om een cursus sportcoach te gaan houden op Schiermonnikoog. Ook werd er in die
brief vertelt wat deze cursus inhield, hoe geef je een goedetraining, hoe beleeft iedereen plezier en hoe coach je de jeugd.
Nadat De Monnik gepolst had hoe een ieder er tegen over stond werd besloten om deze cursus in januari 2008 te gaan geven.
De cursus werd georganiseerd door wad in beweging en heet cursus sportcoach. Met 7 deelnemers en 2 docenten/ trainers
gingen wij op vrijdag 25 januari 2008 om 19:30 uur van start.
Deze avond was een avond met alleen maar theorie. De avondwas rond kwart voor 10 afgelopen. Waarna de volgende ochtend†
om 9 uur weer werd verwacht,dat een ieder weer aanwezig was voor de praktijk. Deze duurde tot half 11 en toen was er nog een uurtje
theorie. Nadat er met zijn allen was geluncht kregen wij om kwart over 12 weer een dik uur praktijk oefeningen te doen. Rond half†
twee was de cursus voorbij en was een ieder geslaagd.
Hier nog even de namen van de deelnemers die meededen aan deze zeer mooie en leerzame cursus. Harm Kremer, Alex Dokter, Jetske
Buitjes, Eddie Visser, Inge Luit, Arjan Koerts en Jappie Poortinga.
Al met al kunnen wij terug zien op een geslaagde cursus. Iedereen krijgt binnenkort nog een certificaat thuis gestuurd.

Jappie Poortinga

 • 23-02†Monnik 1 oefent in zaal

De Monnik 1 was deit weekend vrij en speelde op een zaalvoetbal toernooi in sporthal "de Wijert" in Groningen. Ook vorig jaar had men al aan dit toernooi, georganiseerd door het zaalvoetbalteam van Cafe de Slingerij, meegedaan en was dit zeer goed bevallen. Met 7 spelers reisde men naar Groningen af om aan dit moeilijke maar zeer leuke voetbal mee te doen. In de eerste wedstrijd bleek maar weer dat er een groot verschil is tussen veld en zaalvoetbal en verloor men met 5-3 van de Slingerij. Tegen Madjoe ging het al een stuk beter, werd er af en toe soms goed gespeeld en won men ook met 2-1. De laatste wedstrijd tegen futsal Marum bleek toch dat dit team elke week zaalvoetbalt en had men niet veel kans. Deze wedstrijd werd dan ook met 9-2 verloren en werd men 3e op een zeer leuk en goed georganiseert toernooi. De helft van de spelers moest helaas weer terug naar Schier maar de andere overgebleven spelers gingen naar de prijsuitreiking in Cafe de Slingerij waar men zich ook tegoed kon doen aan een lekker bord eten. Een prima dag en zeker volgend jaar weer.

de futsallers van de Monnik

 • 14-12 nieuwe bord en tv sponsor

Niet alleen een reclame bord om het veld bij de Monnik voor Hotel Egbertsduin maar ook voor een jaar een reclame blok op Monnik TV.

 • 05-12 sponsor RTL vervangt reclame borden

sponsor RTL vervangt zijn reclame borden van RTL 4, RTL 5 en Yorin met vernieuwd logo

 • 2 nieuwe bordsponsors voor de Monnik

 • 26-09 Nieuwe bordsponsor voor de Monnik

wederom een nieuwe bordsponsor voor de Monnik

klik op het logo voor meer informatie over deze nieuwe sponsor

Kijk ook eens bij sponsors en zie alle andere sponsors van de club

 • 26-07 nieuwe bordsponsor de Monnik

Wederom kan de Monnik zich verheugen op een nieuwe bordsponsor:

klik op het logo voor meer info over dit bedrijf

 • 24-07 nieuwe bordsponsor de Monnik

Wederom kan de Monnik zich verheugen op een nieuwe bordsponsor:

klik op het logo voor meer info over dit bedrijf

 • 26-06 Monnik derde op Kallemooi toernooi

De Monnik had deze zaterdag nog een toernooitje op eigen veld met clubs: ACV, Gorecht en Hunsingo. De eerste wedstrijd tussen ACV en Gorecht werd gewonnen door het team van ACV. Hierna verloor de Monnik wat onnodig van Hunsingo met 2-1. Zo ging de strijd om de derde en 4e plaats dus tussen Gorecht en De Monnik die de thuisclub met een denderende 6-0 won. De finale tussen Hunsingo en ACV werd door ACV met 2-1 gewonnen waardoor de club uit Assen het Kallemooi Toernooi op zijn naam schreef. Een prachtige voetbalmiddag met een een zeer goede sfeer en leuke wedstrijden waardoor de teams zeker volgend jaar weer terugkomen.

 • 21-05 nieuwe bordsponsor de Monnik

Wederom kan de Monnik zich verheugen op een nieuwe bordsponosor

klik op het logo voor meer info over deze sponsor

 • 19-05 Monnik jeugd grijpt net naast het kampioenschap

De laatste competitiedag van het seizoen voor onze club. En wat voor een dag! Deze stond vooraf bol van de spanning, want twee ploegen konden kampioen worden en dat op eigen terrein. Na 2 spannende en goede wedstrijden bijgewoond door heel veel publiek is het echter niet gelukt om een kampioenschap te behalen en gingen de bloemen mee naar de vaste wal.
Maar wat kunnen we terug zien op een prachtig seizoen en in de voorjaarsreeks behaalden alle onze 3 ploegen een keurige 3e plaats. HULDE.
De verslagen staan op de jeugdpagina

 • 17-05 Heracliden wint Reinder Sijtsma toernooi 2007

De Heracliden uit Uithuizermeeden werden winnaar van het Reinder Sijtsma Toernooi 07 en namen daarmee de beker over van De Monnik, dat echter wel voortvarend aan het toernooi begon door in de 1e partij met 1-0 te winnen van Warffum met een goal van Arjan Koerts. Omdat daarna De Heracliden met 0-0 gelijk spelende tegen Noordpool uit Uithuizen leek het vrij gunstig voor de eilanders. Echter hun volgende wedstrijd tegen De Heracliden ging met 2-0 verloren en daarmee eigenlijk ook de winstkansen wat betreft de eindklassering. Nieuw op het toernooi was Noordpool en daarmee behield het toernooi de status van een Noord Gronings streek gebeuren gespeeld op Schiermonnikoog met De Monnik als vreemde eend in de bijt. Nadat Warffum met 1-0 had gewonnen van Noordpool, verloor het daarna met 3-0 van De Heracliden, dat daarmee al toernooi winnaar was. De laatste wedstrijd had als inzet de 2e plaats. Dat werd Noordpool omdat het de thuisclub knap met 1-0 versloeg.
Nog wat wetenswaardigheden:
Opening toernooi was in de Toxbar
De wedstrijden waren zeer sportief onder prachtige weersomstandigheden.
Goed geleid door Jan Venema uit Winsum en de Schierse Harm Kremer en Jan Berend Bazuin.
De wedstrijden duurden 2 x 15 minuten
De prijsuitreiking vond weer plaats in de Toxbar.
Al met al een zeer geslaagd toernooi, waarbij de ploegen toezegden volgende jaar weer aanwezig te zijn.

 • 02-05 Monnik coach van het jaar bekend

De eindstand is bekend. Het was weer een spannend jaar maar de uiteindelijke winnaar is toch Marius Bakker geworden die de laatste paar weken niet meer viel in te halen.

zie ook†

 • 19-04 kleuters maken alvast kennis met de Monnik

de kleuters van juf Loes hadden als thema deze week op school, het voetbal. De hele klas was versierd met voetbalspullen van de Monnik en er stond zelfs een heus doel in het klas lokaal. Ook had ieder zijn eigen voetbal shirt gemaakt. Als afsluiting mochten ze vandaag naar de accommodatie van de Monnik om daar kennis te laten maken met de voetbalclub. Trainers Hans Huizing en Jeroen Frijters lieten ze kennismaken met de gehele accommodatie en er werd op het hoofdveld ook nog geoefend en partij gespeeld. Na afloop kreeg ieder wat te drinken en wat lekkers in de kantine van Aldert en Foekje. Ook kreeg ieder vanwege de goede prestatie een medaille waarna men vermoeid terug naar school ging. De Monnik hoopt samen met de school vaker dergelijke aktiviteiten te organiseren om kinderen alvast warm te maken voor de sport en dan natuurlijk met name het voetbal.

ook op de foto hoort er natuurlijk bij

meer foto`s van deze voetbalkleuters

 • 09-04 gezellige klaverjasmiddag in kantine De Monnik

Voor het eerst werd er in de nieuwe kantine een klaverjasmiddag gehouden. De animo was nog niet echt denderend maar er kon toch met 4 tafels worden gespeeld. Voor de 10 beste spelers waren er leuke prijsjes.

Eindstand

 1. Janet Ridder 5301 punten
 2. Iet Nieboer 5247 punten
 3. Lies de Jong 4826 punten
 4. Tiny Bouman 4798punten
 5. Mevr. Westerhof 4704 punten
 6. Gert Kremer 4657 punten
 7. Robert de Groot 4577 punten
 8. Giny de Groot 4537 punten
 9. Arjan Koerts 4514 punten
 10. Hans Huizing 4473 punten

 • 31-03 oefenwedstrijd Monnik 1/Dream Team

Eigenlijk een wedstrijd bedoeld voor het dreamteam, maar van deze lichting waren er niet zoveel aanwezig. Dus de boel aangevuld met wat spelers uit het eerste en achteraf gezien was dat ook wel goed, gezien de voetbalsterkte van de tegenstanders. De ruststand kwam met 3-1 door goals van Casper Hoogeveen, een prachtig afstandschot van Tjeerd Boersma en een doelpunt van Nick Kok na fraai aangeven van Peter Smit. Na nog een helft van 40 min met nog goals van Tjeerd en Casper. Deze laatste met een prachtig stiftje over de keeper.
Eindstand 5-2 in een wat gezapig partijtje in een lekker zonnetje dat er tevens voor zorgde dat de derde helft zeer geslaagd was op het terras.
Gelukkig terug van weggeweest Jappie Poortinga als scheidsrechter.

A. Stielstra

 • 28-03 maar liefst 3 nieuwe bordsponsors voor de Monnik

De Monnik heeft er maar lieftst 3 bordsponsors bij.

Voor meer info over deze sponsors die de Monnik een warm hart toedragen klil op het logo of kijk eens op de sponsorpagina.

 • 24-02 Monnik onwennig in de zaal

De Monnik speelde deze middag met een aantal spelers een zaalvoetbal toernooi in Hoogkerk. De eerste wedstrijd tegen Oranje Nassau was nog wat onwenning en werd er met 6-0 verloren. De tweede wedstrijd ging het al een stuk beter maar ook nu werd er verloren. De uitslag was nu in ieder geval een stuk minder. 2-1 tegen de Slingerij.. De eerste treffer kwam op naam van Huizing. In de derde wedstrijd speelde men nog beter en werd er tegen Marum met 2-2 gelijkgespeeld. Hendriks en Bouman waren de doelpuntenmakers. In de wedstrijd om de 7e en 8e plaats speelde de Monnik wederom gelijk met 2-2, treffers van Huizing en Bouman, maar won men uiteindelijk door de penaltys. Een heerlijke voetbalmiddag werd met een hapje en een drankje afgesloten in Cafe de Slingerij waar ook de prijsuitreiking plaatsvond. Hierna kon men live genieten van de wedstrijd PSV-Groningen op een groot scherm waarna ook nog even de stad onveilig werd gemaakt.

het futsalteam van de Monnik

 • 18-02 2 nieuwe bordsponsors voor de Monnik

De Monnik kan zich wederom verheugen op 2 nieuwe bordsponsors:

meer info over deze 2 bedrijven vindt u door op de logo`s te klikken.

 • 04-01 ledenvergadering goed bezocht

De jaarlijkse ledenvergadering van de Monnik werd voor het eerst in het nieuwe clubgebouw gehouden.Ondanks het slechte weer en de wat vreemde donderdagavond werd de vergadering goed bezocht. Veel zaken van het afgelopen werden doorgenomen en ook toekomst ideeen, met name het 75 jarig bestaan van de club in 2008, werden besproken.Secretaris Stielstra en vice voorzitter de Jong werden voor 3 jaar herkozen. Na de vergadering bleef het nog lang gezellig.

 • 01-01 coach Joke alsnog herfstkampioen

Door een fout van de administrator, die niet op de hoogte was van de competetitie ronde in het oudejaars weekend, bleef het nog even spannend wie zich de herfstkampioen mocht noemen. Als nog werd het coach Joke die er met de prijs van 75- euro vandoor gaat.

 • 27-12 kerstzaal voetbal voor de jeugd

 • 20-12 voetbalkliniek met Richard Witschge groot succes

Dankzij het algehele rookverbod in de nieuwe accomodatie kreeg de Monnik hiervoor een prijs. Een voetbalkliniek voor de jeugd met oa Richard Witschge was de prijs. Deze werd vanmiddag gehouden en was een groot succes. Voor meer hierover zie pagina jeugd.

Richard Witschge stelt zich voor aan de Monnik jeugd

 • 27-11 Voorzitter trakteert vrijwilligers bouw

Voorzitter Jan Berend Bazuin trakteerde deze avond alle vrijwilligers die een steentje hadden bijgedragen aan de bouw van de nieuwe accommodatie. Of je nu veel of weinig had gedaan, allen die hadden geholpen werden, in restaurant de Brakzand, voorzien van een drankje en een heerlijk hapje. Uiteindelijk werd het een zeer gezellige avond die door de vrijwilligers zeer werd gewaardeerd.

De voorzitter geeft uitleg

 • 16-11 nieuw gratis voetbalspel

Het Amateurvoetbalspel is opgezet volgens het aloude ‘totoconcept’. Iedere week kunt u van tien wedstrijden uit de regio de uitslag voorspellen.

Het totoconcept
1 Door het cijfer 1 aan te vinken, geeft je aan te verwachten dat de thuisspelende ploeg wint.†
2 Met het aanvinken van het cijfer 2 voorspelt je dat de uitspelende ploeg gaat winnen.†
3 Het cijfer 3 tenslotte staat voor een gelijkspel.

Meld je aan en geef de Monnik als jouw club op. Hiermee verdient de Monnik punten en krijgt de Monnik bij elke 40 punten een bal.

Meedoen kost niets !!!!

 • 09-11 wederom nieuwe bordsponsor

Ook installatiebedrijf De Haan uit winsum wordt toegevoegd aan het rijtje bordsponsoren van de Monnik. Wie nog meer bordsponsoren zijn kun je zien bij†sponsors.

 • 06-10 Ook vervoersbedrijf Arriva bordsponsor bij de Monnik

Voor meer informatie over dit bedrijf, klik op het logo. Kijk ook eens bij sponsors en zie wie de Monnik nog meer een warm hart toedragen.

 • 05-10 Monnik in de reclame TV

 • 24-09 nieuw bord voor standen en uitslagen Monnik 1 en 2

Oud voetballer van de Monnik 1,Alex Hornhuis en broer Peter Hornhuis, nog steeds actief voor de Monnik1, boden deze middag een gloednieuw bord aan voor in de nieuwe kantine. Hierop kunnen de standen en programma van de Monnik 1 en 2 bij worden gehouden.

 • 20-09 wederom nieuwe bordsponsor

klik op het logo voor meer info over deze sponsor

 • 13-09 Nieuwe bordsponsor Monnik

Opnieuw heeft de Monnik er een bordsponsor bij. Deze keer is het groepsaccommodatie de Oorsprong die de Monnik een warm hart toedraagt.

Voor meer over dit bedrijf klik op het logo

 • 11-08sponsorloop jeugd de Monnik groot succes

Sponsorloop jeugd VV de Monnik

Op vrijdag 11 augustus, voor de officiŽle opening van het Schullefeest weekend, werd er een sponsorloop voor de voetbaljeugd georganiseerd. De opbrengsten van deze loop kan de jeugd gaan gebruiken voor het inrichten van een “jeugdhoek “ in de nieuwe accommodatie van VV de Monnik. Voor het gehele verslag, zie de jeugdpagina.

 • 13-08 speler v/h jaar bij de jeugd naar AJAX toernooi

Afgelopen seizoen werd Jeppe Hellinga speler van het jaar bij de C junioren. De prijs, het Amsterdam Tournement bijwonen, wordt in zijn geheel gesponsord door Hans en Manda Swaab. (Cafe Verhoeff- Amsterdam). Voor het verslag van hemzelf, zie jeugdpagina.

 • 29-07 Monnik houdt beloftes Twente en Groningen onder de 10

De Monnik nam op deze zaterdagmiddag definitief afscheid van de oude kantine en kleedkamers en nam met oefenwedstrijden tegen de beloftes van FC Groningen en FC Twente de nieuwe accommodatie in gebruik. In de eerste partij tegen Twente hield de Monnik de score nog aardig beperkt en bleef de teller op 7-0 steken. Tegen Groningen hield men de score zefs nog een kwartier op 0-0 maar hierna zat men er toch aardig door en werd het zelfs alsnog 9-0. Aanvallen was er in beide partijen niet bij al stond Peter Hornhuis nog wel 1 keer oog in oog met de doelman van Groningen maar miste de unieke kans om de 0 van het nieuwe elektronische score bord te halen. Een prachtige voetbalmiddag voor een kleine 250 toeschouwers die niet alleen van het voetbal en het mooie weer genoten maar ook zeker van de nieuwe accommodatie waar de Monnik ontzettend trots op is.

meer foto`s

 • 28-07 FC Twente 2 - FC Groningen 2 eindigt in 2-0

Op vrijdagavond namen de beide gast teams het al tegen elkaar op en maakten als eerste gebruik van de nieuwe accommodatie. Een zeer goed gevuld "Monnik stadion" zag een leuke wedstrijd met toch een iets beter Twente die dan ook terecht met 2-0 wonnen.

Het zeer slechte en vooral droge veld werd afgelopen dinsdag door de brandweer onder water gezet zodat men toch kon spelen.

meer foto`s

 • 25-07 nieuwe bordsponsors

Opnieuw 2 bordsponsors voor de Monnik. Het veld raakt al aardig vol maar op de 2e ring kunnen er nog wat borden bij.

zie ook sponsors

 • 12-07prachtige opening nieuwe accommodatie

Eindelijk was het dan zover, de opening van ons nieuw onderkomen. Een prachtige accommodatie waar menig club jaloers op zou zijn. Na jaren van strijd om het voor elkaar te krijgen was het dan deze woensdag 12 juli eindelijk zover.Omstreeks 16:00 werd door de heer Anker symbolisch een bal van het hek geschoten waardoor de sleutel van het hek tevoorschijn kwam en burgemeester Swart, voor een groot aantal toeschouwers, de nieuwe accommodatie kon openen. Hierna kon ieder de gehele dag het nieuwe pand bewonderen en was ieder zeer onder de indruk van het nieuwe clubgebouw van V.V. De Monnik.

de voorzitter spreekt

voor meer klik op de foto

 • 10-07 2 nieuwe bordsponsors voor de Monnik

Wederom kan de Monnik zich verheugen op 2 nieuwe bordsponsors en wel: