Nieuws

laatste update 07-11-2017


04-11 De Monnik 1 - RZ Baflo 1 werd afgelast

Om half tien s’morgens werd deze wedstrijd nog afgelast omdat de drainage in Baflo stuk was en er toch niet gespeeld kon worden. Dit had natuurlijk ook al wel op vrijdagavond geconstateerd kunnen worden maar goed…

04-11 De Monnik 2 speelt gelijk†

De Monnik 2 speelde in Groningen tegen Lycurgus 13. Een leuke wedstrijd die aardig gelijk op ging. De Monnik 2 kwam op voorsprong maar moest voor rust nog een tegentreffer incaseren. Na rust golfe het spel ook op en neer en kregen beide teams nog kansen. Vlak voor tijd maakte De Monnik 2 toch nog de 1-2 maar in de laatste minuut scoorde ook de thuisclub nog. 2-2 de eindstand en dat was over de gehele wedstrijd gezien wel een terechte uitslag.


28-10 De Monnik 1 in blessuretijd door Lauwers geveld

Wederom een thuiswedstrijd voor De Monnik en kreeg het bezoek van, een oude bekende, De Lauwers ui Warfstermolen. De Monnik begon met de harde wind mee en kreeg hierdoor kansen en dat leidde in de 12 e min tot scrimmage voor het doel van de gasten waar Wietse Crom uiteindeijk de bal in het doel werkte Hierna golfde de wedstrijd op en neer, zag De Lauwers terecht een goal afgekeurd worden en was het in de 38 e min wel weer raak voor De Monnik. Weer uit een scrimmage werd het 2-0 door Peter van der Meer. Geheel onverwacht scoorde 3 min later De Lauwers de 2-1 met een mooi schot waarbij keeper Geert de Jong iets te ver voor zijn doel stond en de bal over hem het doel in zeilde. Dit was ook de ruststand. Ieder verwachte dat De Monnik nu met wind tegen in de 2 e helft het wel moeilijk zou krijgen. Dat klopte ook want binnen een minuut scoorde De Lauwers de gelijkmaker en in de 57 e min voorkwam Geert de Jong knap een voorsprong voor de gasten. Even later kwam De Monnik op voorsprong. Uit een corner scoorde Peter van der Meer met een schitterende harde kopbal de 3- 2. Hierna ontspon zich een prachtige wedstrijd voor het zeer taalrijke publiek mede ook omdat de bezoekers een grote schare supporters hadden meegenomen. Het was zo druk in de tribune dat de stoelsponsoren niet eens gebruik konden maken van hun eigen stoel. Het was daar ook goed vertoeven met de verwarming aan en het kijken naar een spannende wedstrijd. De Lauwers kwam na de 3-2 voorsprong van de Monnik alweer snel langszij 3-3. De Monnik was over de gehele wedstrijd gezien waarschijnlojk de betere spelende ploeg maar daar zette De Lauwers een tomeloze inzet tegenover. In de 60e minuut wisselde coach Remmelt Mulder en haalde de 2x scorende Peter van der Meer naar de kant. Een wissel waar het thuispubliek het niet geheel mee eens was. Ronald Schultinga maakte de 11 weer compleet. De wedstrijd golfde ook nu nog steeds op en neer en kreeg De Monnik in de slotfase goede kansen. Zo kreeg Wietse Crom de mooiste kans maar zijn schot ging net voor langs. De blessuretijd was al ingegaan en ieder verzoende zich al met de gelijke stand. Echter niet geheel verdiend kwam De Lauwers voor het eerst op voorsprong door het niet goed verwerken van de bal in De Monnik verdediging. Daarmee greep het ook direct de winst. Deze klap kwam hard aan bij De Monnik en het publiek. Echter in de overvolle kantine was het erg gezellig en werd de teleurstelling snel weer verwerkt.

Aldert Stielstra.


28-10 De Monnik 2 verliest op eigen veld†

Vooaraf aan de wedstrijd van de Monnik 1 speelde de Monnik 2 zijn thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 5 en verloor met 3-7


21 okt De Monnik hard onderuit op eigen veld

De Monnik 1 ging op eiegn veld tegen Noordpool hard onderuit met 3-9. Coach Mulder misste nogal wat spelers en dat was direct te zien. De ploeg die zo goed begon deze competitie kan zich dit met deze selectie eigenlijk niet veroorloven. Vanaf de eerste minuut stond het al niet goed en maakte men ook nog eens veel onnodige fouten. Deze werden direct goed afgestraft door een zeer gretige ploeg uit Uithuizen. Monnik spleede als los zand en stond na 45 minuten spelen al met 0-6 achter. Na rust werd het niet veel beter al had de thuisclub het wel iets beter voorelkaar. Toch zat er weinig geloof in bij veel spelers op een nog goede afloop. De Monnik scoorde nog wel 3x maar dit deden de gasten ook en was er geen moment een periode dat men dacht dat het nog spannend zou worden. Zo weet men weer waar men staat en hoopt men op een snel terugkeer van de†geblesseerde spelers.†

De Monnik 2 verliest in Oostwold

De Monnik 2 verloor ook. Na de eerste gewonnen wedstrijd werd er nu in Oostwold met 4-0 verloren van Pelikaan S.†


14 okt De Monnik lijdt eerste puntverlies

Monnik I lijdt eerste puntverlies.

Op zaterdag 14 oktober mocht de, tot dusver succesvolle, eilander hoofdmacht het in Zoutkamp opnemen tegen het eerste elftal van V.V. Zeester. Op papier lijkt vandaag alles mogelijk. En hoewel De Monnik in de ‘winning mood’ is valt te verwachten dat de Zoutkampers met fysiek voetbal zullen strijden voor wat ze waard zijn. Arjan Koerts neemt deze wedstrijd de basisplaats van† rechterverdediger Jasper van der Meij in en verder is de formatie ongewijzigd.

In de eerste helft begint De Monnik met aardig voetbal en zet Zeester nog weinig druk. Met een beetje geluk komt De Monnik op een 0-1 voorsprong als een verdediger van de thuisploeg een uitbraak van Gert Reitsma probeert te voorkomen en daarbij ongelukkig het eigen doel vindt. Verder gaat het tot aan het rustsignaal qua kansen vrijwel gelijk op een lijkt Wietse Crom de beste kans op 0-2 te hebben als hij op aangeven van Eric Dam met het hoofd kan scoren. Helaas weet de keeper dit te voorkomen en blijft het na 45 minuten 0-1

Als de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens prima leidt, beide ploegen na de theepauze weer richting veld dirigeert weten de Monnik spelers inmiddels al dat het nog een lastig tweede bedrijf gaat worden. Zeester weet als team de druk goed op te voeren en komt dan ook beter in de wedstrijd. Met name de sterke en behendige spits maakt het de eilander verdediging lastig. Zo valt dan ook in de …minuut de gelijkmaker als deze na een diepe bal zowel de buitenspelval als de verdediging weet te omzeilen en beheerst afrondt.

Diezelfde aanvaller weet later meerdere spelers van de laatste linie te passeren en via de voet van Eelke van der Heide de 2-1 op het scorebord te zetten. De Monnik probeert nog wel iets terug te doen en brengt twee wissels in. Bram Boersma vervangt op rechtshalf de geblesseerd geraakte Eric Dam en later neemt Maik Hellinga de positie van Arjan Koerts in. Robin Misker schuift nog een linie door maar de thuisploeg weet uiteindelijk uit een hoekschop 3-1 te maken nadat doelman en verdediging de inzet in eerste en tweede instantie niet goed weg kunnen werken.

De wedstrijd is hiermee eigenlijk beslist. De Monnik voetbalt deze wedstrijd duidelijk met minder overtuiging als in vorige duels. Het bleef verder een sportieve middag in Zoutkamp waar Zeester uiteindelijk het meeste aanspraak op de drie punten maakte.

Eelke v/d Heide†7 0kt†De Monnik 1 ook in 3e wedstrijd naar winst

Ondanks het slechte weer waren er toch weer aardig wat bezoekers op sportpark De Monnik. Deze zagen de thuisclub al vroeg op voorsprong komen door Gert Reitsma. De Monnik had het echter moeilijk tegen de gasten uit Ezinge die misschien in de eerste helft wat meer hadden verdiend. Monnik was ontzettend gevaarlijk in de counter wat ook de 2-0 opleverde door Wietse Crom. Ook in de tweede helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd maar kon Ezinge het net maar niet vinden. Ook de Monnik kreeg nog een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar ook hier lukte het niet. In een leuke en sportieve wedstrijd, waar beide teams wilden voetballen, vielen maar liefts 9 gele kaarten. Erg jammer, zeker onnodig en niet goed voor de wedstrijd. In de laatste minuut maakte Peter v/d Meer er dan nog 3-0 van en floot de leidsman direct af. Een prima overwinning waardoor de Monnik nog steeds koploper blijft in deze 5e klasse C.

IMG 0028


De Monnik 2 wint in hun eerste wedstrijd

De Monnik 2 speelde deze zaterdag hun wedstrijd van de competitie. Ook thuis , voor de Monnik 1 aan, †was VVSV’09 †2 de tegenstander. In de eerste helft denderde de Monnik 2 over de gasten uit Ulrum heen en stond voor rust al met 5-1 voor. Na rust werd het een ander verhaal en kwam VVSV nog sterk terug, zelfs tot 5-4. De Monnik 2 was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en kon met moeite de voorsprong vast houden.Na de 6-4 was het dan toch gedaan en pakte de Monnik 2 ook 3 punten.


30 sept De Monnik 1 ook uit naar winst

Na de openingswedstrijd, heerlijke 8-2 thuis overwinning op Blija, van het nieuwe seizoen volgde nu de†eerste uitwedstrijd van De Monnik. †Op bezoek in Zandeweer werd het tegen ZEC eigenlijk wederom een gemakkelijke†overwinning. Het begon enigszins gelijk op waarbij De Monnik echter de betere kansen kreeg. Wietse Crom kopte eerst rakelings naast en mikte de balook nog op de lat. Na 30 min was het dan raak door Gert Reitsma en deze zorgde met een geweldige vrije trap vanaf 20m ook voor de 0-2 wat tevens de ruststand was.†Na de rust probeerde de thuisclub weer terug te komen in de wedstrijd. Er was enige dreiging maar al snel†kwam De Monnik daar onderuit. In de 65e minuut werd het 0-3 en weer was het Reitsma die scoorde en nu met†6 goals uit 2 wedstrijden de topscoorder is. Dat gaf interim coach Eddie Bakker de gelegenheid om†zijn 3 wisselspelers speelminuten te gunnen. De Monnik dat prima en gegroepeerd speelde bleef†oppermachtig. Het enig wat ZEC nog kon was de bal weg rammen en de lange bal†hanteerde††Veelal werd dat een gemakkelijk prooi voor keeper en aanvoerder Geert de Jong. De Monnik†creŽerde†kans op kans maar miste de zuiverheid of strandde op de voortreffelijke doelman van ZEC. Gert Reitsma dacht†nog een keer te scoren maar deze werd door de goede scheidsrechter afgekeurd. Het bleef bij 0-3 en De†Monnik behoud zo de kop positie in deze 5e klasse C. Een geslaagde middag ook voor de aanhang die redelijk†aanwezig was zoals familie en oud Schiermonnikogers.

Aldert Stielstra.

30 sept De Monnik 2 werd afgelast

De Monnik 2 zou hun eerste competitie wedstrijd spelen tegen LEO 3 te Leens maar dit team heeft zich terug getrokken uit de competitie en werd hierdoor afgelast.


23 sept De Monnik 1 knalt de standaard klasse in†

De Monnik 1 is terug in de standaard klasse en dat zal men weten ook. Met een 8-2 overwinning op Blija laat de Monnik zien dat men een niet te onderschatten ploeg is in de 5e klasse C. Na een aantal seizoenen in de reserve klasse lijkt de Monnik nu weer klaar voor een verblijf in de standaard klasse. Met een prachtig, gretig †jong elftal zal coach Remmelt Mulder zeker nog meer punten gaan pakken dit seizoen. Deze zaterdag zijn de eerste 3 punten al binnen en is men zelfs koploper. De Monnik begon de wedstrijd flitsend en had na 20 minuten al wel met 4 -0 voor moeten staan maar het bleef eerst bij 1-0 door een kop goal van de kleinste man van het veld , Tony Dam. Even later was het dan toch ook 2-0 maar door een snoeiharde vrije trap werd het voor rust nog 2-1. Na rust had de Monnik het eerst wat moeilijk maar bleef men toch goed voetballen. Dit resulteerde al snel weer in goals want men liep uit naar 5-1. Ondanks de 5-2 van Blija, die toch ook niet onaardig speelden, kon de Monnik toch nog verder uitlopen naar 8-2. Cijfers die er niet om liegen en wat hopelijk kan worden doorgezet volgende week bij de uitwedstrijd naar Zanderweer.

Monnik -Blija

(foto: Romy Dam)


9 sept †De Monnik 2 - †Amicitia 3 1-9

In een leuke wedsrijd kon De Monnik 2 het in de eerste helft nog goed bijbenenen kwam zelfs op een 1-0 voorsprong door Jacob Tjeerd. De gasten uit Groningen kwamen wat langzaam op gang maar maakten nog voor rust nog 2 doelpunten. Na de pauze ging het plots heel hard en liep Amicitia zelf uit naar een 1-9 overwinning.


02-09 Monnik 1 wint JB toernooi

Voor het eerst dit nieuwe seizoen trad de Monnik 1 met een bijna voltallige selectie aan tijdens het Jan Berend Bzauin Toernooi. Zelfs de Monnik 2 had genoeg spelers om ook nog aan het toernooi te kunnen deelnemen. Andere teams waren Bloemendaal en Mildam.

Monnik 1 met een volledige selectie zal dit seizoen nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen in de vijfde klasse. Met dit team keert de Monnik namelijk terug in de standaard klasse en heeft men potentie om hoge ogen te kunnen gaan gooien. Tijdens het toernooi werd dit al duidelijk want in de†openingswedstrijd tegen zondag 3e klasser Mildam werd en goed gespeeld en zelfs met 1-0 gewonnen. Ook met de overige wedstrijden tegen de Monnik 2 en Bloemendaal had men weinig moeite. Al met al weer een zeer geslaagd toernooi met prachtig weer en†sportieve†wedstrijden.†

 • De Monnik 1 - Mildam 1 † † † † † † † 1-0
 • Bloemendaal †- De Monnik 2 † † † †2-0
 • Mildam 1 - Bloemendaal † † † † † † †2-1
 • De Monnik 2 - De Monnik 1 † † † † 1-4
 • Mildam 1 - De Monnik 2 † † † † † † † 2-0
 • De Monnik 1 - Bloemendaal † † † †3-0

Eindstand:

 1. De Monnik 1 † † 3-9
 2. Mildam 1 † † † † † 3-6
 3. Bloemendaal † †3-3
 4. De Monnik 2 † † 3-0


Vooraf aan het toernooi werd er nog een†officiele opening gedaan voor het realiseren van het nieuwe hekwerk en de†vernieuwde tribune. Alle instanties en mensen die dit hebben mogelijk gemaakt waren hiervoor aanwezig en bedankt door vice-voorzitter Andries v Guldener en burgemeester Dhr. Stellingwerf.


26-08 Monnik verliest eerste oefenpot

De Monnik speelde met een mix van van eerste en tweede elftal spelers een oefenwedstrijd tegen Blauw-Geel uit Groningen. De Monnik starte uitstekend en stond na 20 minuten al met 2-0 voor. Helaas kon men dit niet volhouden en kwamen de gasten steeds beter in hun spel. Al snel werd het weer gelijk en was het voornamelijk een conditie slag die de thuisclub vooral na rust behoorlijk verloor. Blauw Geel was veel fitter en kon gemakkelijk uitlopen†naar een 2-5 overwinning. Een leuke pot om het seizoen mee te beginnen al zal er vooral nog even behoorlijk aan de conditie †moeten worden gewerkt.


18-08 bestuur en leiders in nieuwe jassen

Hoofdsponsor Wagenborg Passagier Diensten heeft het bestuur en alle leiders van de Monnik voorzien van prachtige nieuwe coach jas.

† † † † † † † † † † † † † †Het hoofdbestuur van de Monnik met de nieuwe jassen

E en F toernooi 10 juni† j.l.

Om kwart over elf begon dit jeugd toernooi met in totaal 4 deelnemende clubs. In het E toernooi waren dit : De Monnik, Ezinge,† DeFivel/Zeerijp en een gastenteam . Dit gasten team was een mengeling van deze drie clubs. In het F toernooi waren dit de volgende† clubs : De Monnik, Lycurgus en deFivel/Zeerijp met een F1 en een F2. Om kwart over drie vond de prijsuitreiking plaats. De bekers en de vaantjes waren gesponsord door DE HALTE/ BERKENPLAS.

De eindstand:

E Toernooi :†

 1. †DeFivel/Zeerijp 16 pnt,
 2. †De Monnik 10 pnt,
 3. †Gastenteam 9 pnt†
 4. †Ezinge 3 pnt.

F Toernooi :†

 1. Lycurgus 18 pnt,†
 2. DeFivel/Zeerijp 2 ,8pnt ,
 3. DeFivel/Zeerijp 1, 6 pnt†
 4. †De Monnik 1 pnt.


VV de Monnik en Wagenborg weer samen verder.

Op donderdag 25 mei 2017 hebben Jelle de Jong, voorzitter van vv de Monnik en Ger van Langen, directeur Wagenborg passagiersdiensten hun handtekening gezet onder het sponsorcontract. Hiermee is Wagenborg weer voor drie jaar hoofdsponsor van de voetbalclub. Wagenborg sponsort de grootste sportvereniging van Schiermonnikoog mede omdat zij het belangrijk vindt dat de leefbaarheid op het eiland behouden moet blijven. De Monnik is blij met Wagenborg als hoofdsponsor en zal de sponsor op zo’n positief mogelijke manier proberen uit de dragen. Als eerste met goede resultaten in de competitie. De komende drie jaar is dus weer het vertrouwde beeld van vv de Monnik met als hoofdsponsor Wagenborg passagiersdienst.

monnik-09

Jelle de Jong, voorzitter vv de Monnik en †Ger van Langen, directeur Wagenborg passagiersdiensten


2 nieuwe bordsponsoren voor de Monnik

De Monnik is 2 nieuwe bordsponsoren rijker. Voor meer info over deze bedrijven klik op hun logo.Wie de jeugd heeft.....

Woensdagmiddag 3 mei was er een voetbalmiddag georganiseerd door Eddie Bakker voor de jeugd van VV†de Monnik. Er werd een training gegeven door Egge Knol, Byron Bakker en Jeffrey Snijder, allen jeugdtrainer bij FC Groningen. De jeugd heeft een geweldige middag gehad. De training, penalty schieten en samen op de foto! Na afloop met z'n allen nog wat drinken en een vette hap. Het was een zeer geslaagde voetbalmiddag op het veld van VV de Monnik.Supporters de Monnik kunnen er weer bij zitten

De supporters van de Monnik kunnen er eindelijk weer bij zitten. Vanmiddag werd door de firma Dijkstra en enkele vrijwiligers de laatste hand gelegd aan de nieuwe stoelen in de tribune.†

Of de supporters morgen met de kraker tegen koploper VVT2 ook van hun nieuwe stoeltjes zullen springen valt nog te bezien. De Monnik kampt morgen met maar liefst 8 afzeggingen.Kids United op bezoek bij de Monnik

Op zaterdag 18 februari werd er een bijzondere wedstrijd gespeeld op sportpark De Monnik!

Kids United, de G voetbalclub uit Groningen, geadopteerd door FC Groningen kwam een wedstrijd spelen tegen het E team van vv De Monnik. Het team had werkelijk een onvergetelijk weekend. Reddingsboot , voetballen bij de Monnik, Tox- Bar en lasergamen bij Lytje Willem. De dag kon niet meer stuk en de kinderen hebben enorm genoten.
De wedstrijd tegen de Monnik golfde op en neer en werd uiteindelijk 6-6.

Met dank aan alle sponsoren die deze prachtige dag voor deze kinderen hebben mogelijk gemaakt.

kids united
Linnenverhuur nieuwe†bordsponsor

Linnenverhuur Schiermonnikoog hangt binnenkort om het veld van de Monnik. voor meer info over dit bedrijf klik op het logoLedenvergadering

De ledenvergadering van 7 jan werd helaas wat matig bezocht. We gaan er dan maar vanuit dat men alles goed vindt gaan. Jelle de Jong en Chris Wiersema werden als bestuursleden herkozen voor weer een periode van 3 jaar.†De jaarcijfers en de begroting zagen er (ondanks het kleine lettertype) weer goed uit en werden dan ook goedgekeurd. Dit gold ook voor de notulen van de vorige vergadering en het jaarverslag.†Het nieuwe hekwerk dat deze zomer geplaatst is werd ook nog even besproken.Het bestuur zit echter niet stil en heeft na dit project alweer nieuwe ideeen om de club te verbeteren.†Over de scheidrechters cursus die gegeven was bleek iedereen zeer tevreden en zal dan ook voor herhaling vatbaar zijn.†Het nieuwe voetplan voor de jeugd van de KNVB en het Jeppe project werden nog toegelicht en diverse andere vragen werden ter tevredenheid beantwoord.

Onze club draait goed en we moeten er met z’n allen voor zorgen dat dit ook zo blijft.


Scheidsrechter cursus zeer†geslaagd

Op 7 en 8 oktober organiseerde de Monnik een scheidsrechter cursus. De cursus begon op vrijdagavond met theorie. Zaterdag werd de theorie uitgevoerd in diverse wedstrijden. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en hopelijk heeft men hierdoor zaterdags wat minder moeite om scheidsrechters te vinden voor de wedstrijden.

De cursus werd gegeven door ere divisie scheidsrechter Siemen Mulder.†

voor meer oude verslagen van wedstrijden uit de dorpsbode

De Digitale Dorpsbode