Nieuws

laatste update 12-04-2018

DE MONNIK GAF DE WINST WEG IN DE SLOTFASE

 

Zaterdag 14 april speelde De Monnik in Twijzelerheide tegen VVT en gaf zoals wel vaker de seizoen de punten weg in de slotfase. Deze keer in een absolute slotfase in de 95e min via een strafschop kwam de thuisclub nog op 1-1.

In deze aardige wedstrijd ging het in het begin redelijk gelijk op. In de 27e min kreeg De Monnik de eerst strafschop tegen maar de goed ingeschoten bal werd nog beter uit het doel geranseld door Geert de Jong. Een minuut later een vrije trap tegen omdat keeper Geert de Jong bij een uittrap met zijn voet iets buiten het strafschopgebied landde. Ja er wordt tegenwoordig op kleinigheden gelet. In 31e minuut was De Monnik dicht bij een treffen maar Sander Doorn raakte onderkant lat. VVT kreeg wat kansen maar dat kwam meer door slordigheden bij De Monnik en daarom moest Robin Misker redden op de lijn. In de 2e helft was De Monnik de bovenliggende partij en dat leidde in de 53e min tot een voorsprong door Hylke van Duinen na een voorzet van Peter van de Meer. 0-1.In de 74e min kwam Sander Doorn vrij voor doel maar schoot te zacht binnen. Kwartier voor einde werden de beide wissels Thomas Stal en Maik Hellinga in 1x binnen gebracht. De Monnik behield het overwicht en pas in de 85e min moest Geert de Jong weer echt in actie komen. In de 95e minuut op de 2e strafschop goed ingeschoten had Geert geen antwoord. Direct daarna volgde het eindsignaal en kon De Monnik terugzien op een goede wedstrijd.

Conclusie: De Monnik kreeg 2 makkelijk gegeven strafschoppen tegen van de verder goed leidende scheidsrechter Roelf Doornbos uit Uithuizen geen onbekende op Schier. Maar als Monnik speler moet je de scheids niet de gelegenheid geven om zo,n beslissing te kunnen nemen. Wat de scheids wel kwalijk is te nemen was de bijgetelde blessuretijd want dat was belachelijk. Na lange tijd weer eens een puntje maar dat hadden er 3 moeten zijn en dat was verdiend geweest. Dit gelijke spel voelde als verlies. 

Aldert Stielstra.


11-04 Monnik 2 uit de competitie

Na overleg met bestuur en leiders is besloten de Monnik 2 uit de competitie te halen. Het lukt niet meer om elke zaterdag 2 teams op de been te krijgen. Ook het overvolle programma van beide teams leid tot enorme problemen. Er moesten nu zelfs nog wedstrijden door de week worden ingehaald om de competitie tot een goed eind te laten verlopen. Veel blessures en andere redenen zorgen ook nog eens voor een spelers tekort. De Monnik 2 zal hierdoor uit de competitie worden gehaald en beide teams zullen verder gaan als De Monnik 1 die zijn competitie verplichtingen moet nakomen.

Erg jammer want het zag er in het begin van de competitie goed uit met 2 teams maar op dit moment gaat het gwoon niet meet lukken.


07-04 DE MONNIK LIJDT WEDEROM VERLIES.

Zaterdag 07 april kwam De Monnik voor de 3e keer achtereen thuis in actie. ZEC uit Zandeweer was de tegenstander. Wederom moest er weer gepuzzeld worden i.v.m. de vele afzeggingen. Wederom werd het verlies. ZEC won met 3-5 terwijl De Monnik in Zandeweer nog met 0-3 won.

In het begin ging het gelijk op, maar het was De Monnik die de leiding nam door Peter van de Meer. Het gejuich was nog niet verstomd of het was alweer gelijk. 1-1. In de 24e min had  De Monnik weer de leiding moeten nemen, maar Robin Misker miste alleen voor de keeper. Daarna werd ZEC sterker en dat leidde in de 36e min tot een treffer. 1-2. In de blessuretijd van de 1e helft breidden de bezoekers de stand uit naar 1-3 waarmee de teams de kleedkamers opzochten.

De Monnik begon prima aan de 2e helft en al in de 52e min leidde dat tot de aansluittreffer via een terechte strafschop benut door Peter van de Meer. In de 66e min legde de goede scheidsrechter de Klein uit Surhuisterveen de bal weer terecht op de 11m en wederom scoorde Peter en dus 3-3. Deze had in de 76e min de voorsprong voor De Monnik op de schoen maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper kon redden. Ook ZEC kreeg wat mogelijkheden en kwam 12 min voor tijd weer op voorsprong 3-4.  In de 84e min een lange bal vanaf de keeper en deze zeilde over Eelke van de Heide voor de voeten van een ZEC speler die met een omhaal prachtig de 3-5 scoorde. Hiermee was het lot voor De Monnik beslist al kwam Bram Boersma nog oog in oog met de keeper maar ook die wist de ZEC doelman niet te passeren. Op de winst van ZEC in een rommelige wedstrijd was niets af te dingen.

Aldert Stielstra


02-04 TWEEDE NEDERLAAG VAN DE MONNIK IN HET PAASWEEKEND

Vanwege een achterstand in de competitie zette de KNVB een wedstrijd op de 2e paasdag op het programma. Zeester uit Zoutkamp was de tegenstander. Een tegenstander waar De Monnik een aardig verleden mee heeft. Een echte streekderby.

De Monnik zoals gebruikelijk de laatste tijd werd weer geconfronteerd met veel afzeggingen. Er waren maar 6 spelers van de eerste selectie aanwezig. Dus dat was weer puzzelen geblazen om een redelijk bezet team op de been te krijgen. Ook wat omzettingen waren noodzakelijk. Zo werd Keeper Geert de Jong veldspeler op de positie van laatste verdediger. In het doel werd hij vervangen door Robert Jannaschk.

Het ging in de 1e helft nog wel redelijk. Het merendeel moest de thuisclub verdedigen maar deed dat gedisciplineerd. Met wat hangen en wurgen en met het nodige geluk werd de rust gehaald met 0-0.

Een ding was wel duidelijk zou Zeester scoren dan kon de uitslag ook nog weleens hoog uitvallen het geen ook het geval bleek. De 2e helft begon met het zelfde spelbeeld als in de eerst helft. Na 10min scoorde Zeester dan toch en 2min later werd het 0-2 deze laatste door een eigen goal. Daarna werd de druk op het Monnik doel nog groter en sloeg ook de vermoeidheid toe bij de thuisclub. Nog een keer bracht de lat redding maar in de 66e min werd het 0-3. In de 78e en 80e min werd het 0-4 en 0-5.  In de allerlaatste min kwam de eindscore van 0-6 op het bord. Een verdiende nederlaag maar het was sneu voor De Monnik ploeg, die de gehele wedstrijd keihard werkte, dat deze zo hoog uitviel.

Aldert Stielstra.


31-03 DE MONNIK 1 VERSPEELD WEER PUNTEN IN DE SLOTFASE.

Het lijkt wel een gewoonte dat De Monnik in de absolute slotfase punten laat liggen in dit seizoen. Ook zaterdag thuis tegen Holwerd was dat weer het geval, dat met 2-3 de punten meenam.

Holwerd begon sterk en even leek De Monnik onder de ruk weg te komen, maar toen nam Holwerd de leiding in de 10e min. Met een mazzelgoal vanwege een misverstand in De Monnik verdediging.

Het antwoord van De Monnik kwam in de 12e min met een schuiver net voorlangs door Ronald Schultinga. In dezelfde min werd een corner van De Monnik door Holwerd van de lijn gehaald. Geert de Jong hield Holwerd knap af van een 2e treffer en daarop aan de andere kant de keeper van Holwerd een treffer van De Monnik die echter in de 28e min kansloos was op een geweldige knal van Simon van Duinen 1-1. De Monnik werd sterker maar het was Holwerd die weer de leiding nam in de 36e min via een strafschop na een overtreding door Tony Dam. Omdat Holwerd wederom een bal van de lijn haalde kwam de rust met 1-2.

Niet altijd even goed, maar er gebeurde van alles binnen de lijnen en dat ging in de 2e helft vrolijk verder. In de 53e min redde de keeper knap op een schot van Tony Dam en een min. later zette zijn broer Eric knap voor en nog mooier was de kopbal van Peter van de Meer en was het 2-2. Technisch gezien was De Monnik de betere maar daar zetten de gasten een tomeloze inzet tegenover. Daarin moest De Monnik mee en dat moest betalen met blessures en kramp. In de 58e min kwam De Monnik goed weg toen een vrije trap via Geert de Jong en de paal naast ging. Jasper van der Meij moest worden vervangen en kwam B-junior Lars Dobbinga hem erin. De andere junior Katama Dam was volledig leeg en zijn plaats werd ingenomen door junior Wessel van der Zee. Noodgedwongen moest De Monnik deze jonge spelers inpassen maar dit geeft weer hoop voor de toekomst Met wat hangen en wurgen en op het tandvlees hield De Monnik stand en kreeg zelfs nog een geweldige kans op de voorsprong toen Hielke van Duinen na een prachtige solo alleen voor de keeper verscheen maar op deze strandde. Een onterechte gegeven vrije trap op 18 m van het doel werd in de 88emin De Monnik fataal. Geweldig ingeschoten waarbij De Monnik verdediging inclusief keeper de Jong volkomen kansloos waren. Er kwamen nogal van blessure minuten bij en daarin ontwikkelde De Monnik nog een geweldig slotoffensief met enkele hachelijke momenten voor het doel van Holwerd maar de verdiende gelijkmaker viel niet meer.

Aldert Stielstra.


De Monnik 2 wint in Ulrum

De Monnik 2 won zijn uitwedstrijd tegen VVSV 2 met 2-1. De Monnik was de gehele wedstrijd de betere ploeg maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. In de tweede helft viel pas de eerste goal door Justin v/d Linde en hierna had men zeker moeten uitlopen naar een hogere score. Omdat dit niet gebeurde bleef het toch een beetje spannend maar na de bevrijdende 0-2 van Bram Boersma was de wedstrijd gespeeld. Een eigen goal van de Monnik zorgde in de slotfase nog voor 1-2 maar niet meer voor problemen.


23-03 Monnik 1 afgelast ivm uitvallen watertaxi

De wedstrijd Noordpool 1 - De Monnik 1 van zaterdag 24 maart is komen te vervallen.

Reden voor het niet kunnen doorgaan is de uitval van de sneldienst naar Schiermonnikoog

Deze sneldienst is het eerste elftal van de Monnik van levensbelang. Veel wedstrijden in de standaard klasse staan gepland om 14:00 of 14:30. Hierdoor moeten we absoluut gebruik maken van de sneldienst omdat veel spelers hier in de horeca werken en op tijd weer terug moeten zijn. 

De Monnik 2 wint bij Ezinge 2 met 1-4 


17-03 DE MONNIK OOK BIJ DE LAUWERS TEN ONDER

Na een week puzzelen door de leiding van De Monnik was de conclusie dat De Monnik 1 weer moest worden aangevuld met spelers uit De Monnik 2 waardoor de wedstrijd van het 2e team moest worden afgezegd door een tekort aan spelers bij De Monnik. Toch wel een tragische ontwikkeling.

Dus trok De Monnik 1 richting Warfstermolen waar de thuishaven van De Lauwers zich bevindt in een volledige open ruimte zonder enige beschutting van behuizing en waar de harde wind vrij spel hard. De temperatuur voelde als een Siberische toestand.

De Monnik startte nog enigszins met de wind in de rug maar het op de 3e plaats staande De Lauwers kwam toch al na een minuut op voorsprong door een strafschop. 1-0. Binnen het kwartier was het al 2-0 en weer door een strafschop. Deze was wel erg goedkoop toegewezen vanwege hands waar geen enkele opzet bij was en de scheidsrechter geen rekening hield met de omstandigheden. Er was nog geen halfuur gespeeld toen de bal voor de 3e keer op de stip ging. Bij keeper Geert de Jong was de maat vol en ranselde de bal de derde penalty knap uit de goal. De Monnik bestond op 13 maart 85 jaar (het feest volgt wat later dit jaar) en heeft dus een rijke geschiedenis. Drie strafschoppen binnen 30min. Is een unicum en zal dus zeker bij dragen aan de historie van de club. De Lauwers raakte nog 2x de paal en zo ging men de rust in met 2-0. Het beloofde niet veel goeds voor De Monnik in de 2e helft met wind tegen maar inmiddels waren er toch nog een 2 tal Monnikspelers bij gekomen waardoor er wat frisse krachten konden worden ingebracht.

De Monnik stond het 2e gedeelte veelal onder druk maar gaf ook niet veel kansen weg en verder keepte Geert de Jong een puike wedstrijd. Zo nu en dan een spelde prikje van De Monnik dat met een bewonderingswaardige inzet strijde voor een redelijk resultaat. Toch kwam De Lauwers in de 76e min. op 3-0. Het laatste woord was echter voor de eilanders die in de 88e min toch de eer redden met een treffer van Eric Dam die daarmee scoorde tegen zijn oude club. Ondanks het verdiende verlies was De Monnik mede gezien de omstandigheden en voorgeschiedenis niet geheel ontevreden.

Aldert Stielstra.

10-03 Monnik 1 weer fors onderuit

Na een gedwongen pauze door koning winter hervatte De Monnik de competitie thuis tegen Rood Zwart Baflo (RZB) en dat leverde een forse nederlaag op met 1-7. Degene die er niet bij waren zullen denken dat het een makkie een walk-over was voor RZB, maar dat was geen zins het geval.

In het begin ging het wat op en neer zonder grote kansen al was RZB wat dreigender. Deze opende dan ook in de 27e min de score.0-1 Hierdoor raakte De Monnik de kluts wat kwijt en moest keeper Geert de Jong een grotere achterstand voorkomen. Toch herstelde De Monnik zich weer en in de 29e min was Eelke van de Heide dicht bij de gelijkmaker, maar de afvallende bal ging rakelings over. In de laatste min voor rust kwamen de bezoekers toch op 0-2.Dit door een goal van Jasper van de Meij. Nog in dezelfde min.kwam De Monnik door Tony Dam op 1-2. Deze treffer leidde nog wel tot overleg tussen scheidsrechter en de niet neutrale grensrechter maar de treffer bleef geldig.

Door de rust mocht De Monnik even genieten van de aansluittreffer maar binnen een min. erna herstelde  RZB al weer de marge van 2.(1-3.). In de 51e min was De Monnik dicht bij een treffer maar Wietse Crow schoot op de lat, nadat deze wel uit zijn evenwicht werd gebracht. Had beter kunnen vallen dan had de bal op stip gegaan. Een prachtige omhaal van Bram Boersma had beter lot verdiend dan net naast te gaan. Na een uur kwam RZB uit een goede genomen vrije trap op 1-4. De Monnik bleef het proberen maar toen RZB in de 22e en 25e min uitliep na 1-6 was het verweer wel gebroken. In de 37e min kwam de 1-7 eindstand op het bord.

Het voetbal was niet altijd even goed maar het was wel een levendige wedstrijd met vele actratieve momenten. Scheidsrechter Jagersma uit Emmen legde op het veld maar liefst 6 km. af om deze pittige wedstrijd in goede banen te leidden. Dat deed deze prima. Daar waren wel 2 gele kaarten voor Monnik spelers voor nodig. RZB was de betere ploeg maar de uitslag was wel geflateerd.

A. Stielstra


17-02 Ezinge 1 - De Monnik 1 8-1

De  Monnik 1 ging kansloos onderuit in Feerwerd met 8-1. Zoals al eerder vermeld was er een half 2e elftal nodig om deze wedstrijd te kunnen spelen. In dit soort gevallen is de Monnik 1 kansloos tegen elke tegenstander in deze klasse. Men moet gewoon compleet zijn om een goede wedstrijd neer te kunnen zetten. In de eerst helft (3-1) lukte het nog wel wat maar na rust kon men niet voorkomen dat men met zo’n groete nederlaag terug moest naar het eiland. 


16-02 Ezinge 2 - Monnik 2 afgelast

Vanwege weer eens een waslijst aan afzeggers bij de Monnik moeten er spelers uit het tweede elftal worden gehaald om een elftal compleet te maken. Ondanks verwoede pogingen om toch nog een  2e elftal bij elkaar te sprokkelen zal deze wedstrijd toch niet doorgaan. Erg jammer voor de jongens die wel willen voetballen en de mensen die elke week weer zorgen dat er uberhaupt gevoetbald  kan worden.


27-01 DE MONNIK HERSTART COMPETETIE MET NEDERLAAG

Na vorige week verlies in de oefenwedstrijd tegen Middelstum 2 (3-8), verloor De Monnik ook bij de herstart van de competitie zaterdag 27 januari in de thuiswedstrijd tegen VVT(Twijzelerheide) met 1-3. In beide wedstrijden mistte De Monnik nogal wat vaste basisspelers. Kennelijk is nog niet ieder ontwaakt uit de winterslaap. Als De Monnik volledig is kan het van iedereen winnen en is dat niet het geval dan kan het van ieder verliezen. Dat bleek zaterdag tegen VVT heel duidelijk want anders had De Monnik nooit verloren van deze tegenstander. Het blijft jammer voor publiek,kader en medespelers dat De Monnik op deze manier punten verspeeld. Na wat verkenningen wederzijds was de eerste echte kans voor De Monnik in de 10e min maar Peter van de Meer zag zijn inzet door de keeper overgetikt. Even later scoorde De Monnik wel maar werd de treffer afgekeurd vanwege       “buitenspel”.  In de 23e min moest keeper Geert de Jong een achterstand voorkomen en even later mikte Wietse Crom een vrije trap op de bovenkant lat. Het was in de 36e min VVT die de score opende 0-1. Nog voor rust werd het gelijk. Wietse Crom werd neergelegd en schoot zelf de penalty binnen 1-1.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder met wat dreiging om en om. Langzaam kreeg De Monnik wat meer de overhand zonder echter grote kansen te produceren. In de 71e min moest vanwege een blessure Hielke van Duinen worden vervangen door Jordy Vreeze. Dat had ook tot gevolg dat er wat omzettingen moesten plaatsvinden in De Monnik verdediging en dat leidde tot onzekerheden bij de thuisclub. Een kwartier voor tijd leidde dat tot een voorsprong van VVT 1-2. De Monnik probeerde het daarna nog wel maar de echte overtuiging was wel wat verdwenen al was in de 84e min Wietse nog wel dichtbij maar de bal ging net voor langs. In de 3e minvan de  blessuretijd viel de definitieve beslissing met een 3e treffer voor de gasten. Met 1-3 viel ook het laatste fluitsignaal  van de voortreffelijke leidsman Peter Pool uit Rottevalle.

Aldert Stielstra.


20-01 De Monnik 2 - Middelstum 2  3-8

Deze oefenwedstrijd was bedoeld voor de Monnik 1 en 2 maar bijna alle spelers van de Monnik 1 hadden afgezegd zodat er bijna alleen spelers van de Monnik 2 in het veld stonden. De gasten uit Middelstum kregen het hierdoor iets te gemakkelijk en wonnen uiteindelijk met 3-8.


16-12 De wedstrijd Ternaard 1 - Monnik 1 is alsnog afgelast.

Spelers en staf waren al onderweg naar de boot maar konden op tijd worden bereikt. Eerst kon de wedstrijd al niet worden verplaatst naar een ander tijdstip. Er werd eerst al gezegd dat de wedstrijd toch niet door zou gaan maar vrijdag werd er toch onbegrijpelijk weer goed gekeurd, Zaterdagmorgen werd er alsnog toch weer afgekeurd.

Ook de Monnik 2 werd al afgelast maar dit kwam omdat tegenstander Ezinge 2 niet genoeg spelers had om af te reizen naar Schiermonnikoog.


09-12 DE MONNIK NIET LANGS GSVV

Zaterdag 9 december speelde De Monnik de laatste thuiswedstrijd van 2017 tegen GSVV uit Gerkesklosster/Stroobos. Op een goed bespeelbaar veld maar wel met een verraderlijke wind die veel invloed had op de wedstrijd.GSVV startte met deze wind mee en bouwde ook een overwicht op. Dat leidde al in de 4e  min tot een snelle voorsprong 0-1. De gasten hielden de thuisclub hierna onder druk en waren in de 25e min. dicht bij 0-2 maar de paal bracht redding voor De Monnik. Weer 8 min later kon doelman Geert de Jong een tweede treffer voorkomen. Pas in de 37e min kwam de echte eerste kans voor De Monnik maar kopte Arjen Koerts net over de lat. Net voor de rust kon Erik Dam met een uiterste inspanning nog knap GSVV van scoren afhouden.

De 2e helft was het grotendeels andersom,was De Monnik sterker en vooral ook feller. Peter van der Meer was met blessure achter gebleven in de kleedkamer en werd vervangen door jeugdspeler Joris v/d Zaag die dat prima deed. In de 58e min werd Wietse Crom onderuit gehaald en plaatste zich zelf achter de bal vanaf de penaltystip en schoot feilloos in 1-1. De Monnik hield overwicht maar moest wel attent blijven op de tegenstoten van GSVV. In de 65 e min maakte Gert Reitsma de 2-1. Echter na overleg met de vlaggende grensrechter keurde de scheidsrechter alsnog deze treffer af wegens buitenspel. Vooral het thuispubliek was het hier niet mee eens en hadden wel enigszins het gelijk aan hun zijde zo leek het. Helaas missen we de herhaling en/of videoscheids nog bij de Monnik. Gert Reitsma was in de 74e min met een vrije trap nog dicht bij een treffer. Ook kwam Good-oldHans Huizing nog in het veld voor Simon van Duinen die geblesseerd uit moest vallen. In de resterende tijd in deze leuke wedstrijd kregen beide ploegen nog een kans.    In de 78e min kreeg GSVV een enorm kans alleen voor de keeper maar het schot resulteerde in een enorme afzwaaier en in de 85e min sprong het thuispubliek al met de handen omhoog maar helaas belandde het schot van Arjen Koerts in het zijnet.  In de laatste minuten drong GSVV nog wat aan maar bracht De Monnik de 1-1 veilig over het eindsignaal.

Met dit gelijkspel kon zeker de neutrale toeschouwer tevreden zijn 

Aldert Stielstra


09-12 OKVC 3 - De Monnik 2 werd afgelast02-12 De Monnik 1 onderuit In Ferwert

De Monnik 1 reisde deze zaterdag naar Ferwert voor de wedstrijd tegen Wardy. Coach Remmelt Mulder mistte maar liefst 5 basisspelers waardoor er aangevuld moest worden met spelers uit het tweede en 1 ouwe veteraan. Met precies 11 spelers begon men aan de wedstrijd op een zwaar maar toch nog redelijk bespeelbaar veld. De Monnik had het moeilijk en moest achteruit maar kon aardig op de been blijven. Na een kwartier moest men, vanwege een blessure van Bram Boersma, verder met 10 man. De 12e man was nog onderweg en kon pas 10 min voor rust invallen. Ook met 10 man hield de Monnik, mede door uitstekend keeperswerk van Geert de Jong, stand en bleef het tot de rust 0-0. Na rust ook veel eenrichtingsverkeer en een goal kon eigenlijk niet uitblijven. Na de 1-0 kwam de Monnik 1 verrassend genoeg sterk terug en begon men aan een sterke fase in de wedstrijd maar kwam men niet tot scoren. Ook de thuisclub kwam weer beter op gang en na de 2-0 viel het bij de Monnik ineen en kon Wardy in de laatste minuut nog 2x scoren maar had er nog meer kunnen maken. Een 4-0 nederlaag die aan de wel aanwezige spelers niet te verwijten viel.

02-12 De Monnik 2 op eigen veld kansloos tegen TKB 18

De Monnik 2 kende een waslijst aan afwezigen door blessures, afzeggers en spelers die met de Monnik 1 mee moesten. Met een handje vol opgetrommeld Tox Bar personeel kreeg men toch ook hier weer een team op de been. Tegen koploper TKB was dit echter wat teveel van het goede en had men weinig in te brengen. Op de 1-10 nederlaag was dan ook weinig op af te dingen waar ook hier de wel aanwezige spelers niks te verwijten viel.


25-11 De Monnik 1 heeft geen kind aan VVSV’09 1

DE MONNIK IN DE 2e HELFT RUIM LANGS VVSV

Na 4 nederlagen op rij werd er eindelijk weer eens gewonnen. In de thuiswedstrijd was VVSV'09 uit Ulrum het slachtoffer van de dadendrang van de thuisclub. De Monnik begon moeilijk aan de wedstrijd en ontsnapte in de 9e min aan een achtsterstand. Geert de Jong redde fraai. 5 min later kwam het antwoord van De Monnik maar ook daar redde de keeper. Deze had geluk dat in de18e min Wietse Crom hard op de lat schoot. Daarna kreeg De Monnik steeds meer het overwicht maar vooral de laatste pass was vaak onzuiver en gescoord werd er dan ook niet meer voor de rust. 0-0 Daar kwam snel een eind aan want in de  49e min schoot Wietse raak. 1-0. Even later had de wedstrijd beslist moeten zijn want Tony Dam werd geheel vrij voor een leeg doel aangespeeld maar deze schoot dus naast. Ook de lat hield De Monnik nog eens van een doelpunt af toen Hielke van Duinen deze raakte. Verder was de keeper van VVSV in de meeste gevallen de situatie meester en deze hield De Monnik af van een monsterscore. In de 65e min was Robin Misker met een droge lage schuiver vlak langs de paal wel succesvol. 2-0. Weer 2 min later slalomde Gert Reitsma door de VVSV verdediging, daarna met een lage schuiver ook nog de keeper en zo was het 3-0. Was VVSV in de 1e helft nog redelijk in de wedstrijd dat werd in de 2e helft steeds minder en na de 3-0 geloofden ze het ook wel. In de 70e min verzuimde Peter van der Meer te scoren en strandde op de keeper. 5 min voor tijdwerd het  toch 4-0 door Ronald Schultinga. In de laatste min kreeg De Monnik nog een terechte strafschop. Peter vna der Meer achter bal maar de keeper redde, invaller Arjen Koerts was echter zeer alert en schoot de rebound wel binnen. De 5-0 was de eindstand en zo had De Monnik eindelijk weer eens de winst te pakken en werd achterin de 0 gehouden. Dat werd eigenlijk ook wel weer eens tijd en zo  staat men in de stand nu prima in de middenmoot.

Aldert Stielstra

25-11 De Monnik 2 was vrij


22-11 Online marketing bedrijf daar [om] nieuwe bordsponsor

Online marketing bedrijf daar [om] uit Groningen is bordsponsor geworden bij de Monnik. Het bord hangt inmiddels op het veld. Voor meer info over dit bedrijf: daar-om.nl of klik op het logo.


18-11 De Monnik 1 bij Holwerd onterecht onderuit

Op een zwaar veld met regen en veel wind begon De Monnik in Holwerd goed aan de wedstrijd. De Monnik het betere van het spel maar dat leverde niet echt grote kansen op. Na een klein half uur kreeg de thuisclub wat meer vat op de eilanders. Dat leidde in de 30e minuut tot een grote kans voor Holwerd die echter werd verprutst. In de 40e min was het wel raak. Keeper Geert de Jong stopte het schot maar de bal belandde voor de voeten van een Holwerd speler die zo vrij als een vogel stond zodat de kans niet kon worden gemist. Ruststand 1-0.

Ook in de 2e helft begon De Monnik weer goed en dat leverde al na 5 min de gelijkmaker op door Wietse Crom. De Monnik zette hierna goed door en Holwerd moest terug. Deze verweerde zich echter kranig met veel inzet en lange ballen.

In de 60e min schoot Holwerd eindelijke eens een keer op het Monnik doel met een schot waar keeper Geert de Jong zich door liet verrassen. De Monnik zette nog meer aan om Holwerd weer te achterhalen, voetbalde ook goed maar op een 3 tal grote kansen had de Holwerd keeper een voortreffelijk antwoord. 5 min voor tijd kreeg de thuisclub nog een corner. Deze werd bij De Monnik niet goed verwerkt en plofte daarna weer voor de voeten van de tegenstander die uiteraard niet kon missen.

Hierna was de redelijke leuke wedstrijd beslist en kreeg De Monnikmet deze 3-1 uitslag veel te weinig. Maar doelpunten beslissen nu eenmaal de wedstrijd en die werden te weinig gemaakt terwijl foutjes achterin bij De Monnik werden afgestraft. Na 4 nederlagen is winst eindelijk wel weer eens geboden. Dat moet dan volgende week maar gebeuren tegen VSVV uit Ulrum.

Aldert Stielstra.  

18-11 De Monnik 2 met 9 man en veel moeite naar 3-2 winst

De Monnik 2 begon met precies 11 spelers aan de wedstrijd. In de eerste helft speelde de Monnik 2 er goed en kwam dan ook verdiend op 2-0. na rust werd het allemaal wat minder en kwam Baflo sterk terug. . Stefan Buitjes werd de match winnaar en maakte uit een prachtige aanval de 3-2.  Na de 3-2 vielen er bij de Monnik 2 ook nog eens 2 spelers uit met een blessure en kreeg men het erg moeilijk. Maar met veel kunst en vliegwerk kon men dit vasthouden en was men erg blij met het laatste fluit signaal.


11-11 De Monnik 1 was vrij

11-11 De Monnik 2 wint thuis van Grootegast met 6-1

04-11 De Monnik 1 - RZ Baflo 1 werd afgelast

Om half tien s’morgens werd deze wedstrijd nog afgelast omdat de drainage in Baflo stuk was en er toch niet gespeeld kon worden. Dit had natuurlijk ook al wel op vrijdagavond geconstateerd kunnen worden maar goed…

04-11 De Monnik 2 speelt gelijk 

De Monnik 2 speelde in Groningen tegen Lycurgus 13. Een leuke wedstrijd die aardig gelijk op ging. De Monnik 2 kwam op voorsprong maar moest voor rust nog een tegentreffer incaseren. Na rust golfe het spel ook op en neer en kregen beide teams nog kansen. Vlak voor tijd maakte De Monnik 2 toch nog de 1-2 maar in de laatste minuut scoorde ook de thuisclub nog. 2-2 de eindstand en dat was over de gehele wedstrijd gezien wel een terechte uitslag.


28-10 De Monnik 1 in blessuretijd door Lauwers geveld

Wederom een thuiswedstrijd voor De Monnik en kreeg het bezoek van, een oude bekende, De Lauwers ui Warfstermolen. De Monnik begon met de harde wind mee en kreeg hierdoor kansen en dat leidde in de 12 e min tot scrimmage voor het doel van de gasten waar Wietse Crom uiteindeijk de bal in het doel werkte Hierna golfde de wedstrijd op en neer, zag De Lauwers terecht een goal afgekeurd worden en was het in de 38 e min wel weer raak voor De Monnik. Weer uit een scrimmage werd het 2-0 door Peter van der Meer. Geheel onverwacht scoorde 3 min later De Lauwers de 2-1 met een mooi schot waarbij keeper Geert de Jong iets te ver voor zijn doel stond en de bal over hem het doel in zeilde. Dit was ook de ruststand. Ieder verwachte dat De Monnik nu met wind tegen in de 2 e helft het wel moeilijk zou krijgen. Dat klopte ook want binnen een minuut scoorde De Lauwers de gelijkmaker en in de 57 e min voorkwam Geert de Jong knap een voorsprong voor de gasten. Even later kwam De Monnik op voorsprong. Uit een corner scoorde Peter van der Meer met een schitterende harde kopbal de 3- 2. Hierna ontspon zich een prachtige wedstrijd voor het zeer taalrijke publiek mede ook omdat de bezoekers een grote schare supporters hadden meegenomen. Het was zo druk in de tribune dat de stoelsponsoren niet eens gebruik konden maken van hun eigen stoel. Het was daar ook goed vertoeven met de verwarming aan en het kijken naar een spannende wedstrijd. De Lauwers kwam na de 3-2 voorsprong van de Monnik alweer snel langszij 3-3. De Monnik was over de gehele wedstrijd gezien waarschijnlojk de betere spelende ploeg maar daar zette De Lauwers een tomeloze inzet tegenover. In de 60e minuut wisselde coach Remmelt Mulder en haalde de 2x scorende Peter van der Meer naar de kant. Een wissel waar het thuispubliek het niet geheel mee eens was. Ronald Schultinga maakte de 11 weer compleet. De wedstrijd golfde ook nu nog steeds op en neer en kreeg De Monnik in de slotfase goede kansen. Zo kreeg Wietse Crom de mooiste kans maar zijn schot ging net voor langs. De blessuretijd was al ingegaan en ieder verzoende zich al met de gelijke stand. Echter niet geheel verdiend kwam De Lauwers voor het eerst op voorsprong door het niet goed verwerken van de bal in De Monnik verdediging. Daarmee greep het ook direct de winst. Deze klap kwam hard aan bij De Monnik en het publiek. Echter in de overvolle kantine was het erg gezellig en werd de teleurstelling snel weer verwerkt.

Aldert Stielstra.


28-10 De Monnik 2 verliest op eigen veld 

Vooaraf aan de wedstrijd van de Monnik 1 speelde de Monnik 2 zijn thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 5 en verloor met 3-7


21 okt De Monnik hard onderuit op eigen veld

De Monnik 1 ging op eiegn veld tegen Noordpool hard onderuit met 3-9. Coach Mulder misste nogal wat spelers en dat was direct te zien. De ploeg die zo goed begon deze competitie kan zich dit met deze selectie eigenlijk niet veroorloven. Vanaf de eerste minuut stond het al niet goed en maakte men ook nog eens veel onnodige fouten. Deze werden direct goed afgestraft door een zeer gretige ploeg uit Uithuizen. Monnik spleede als los zand en stond na 45 minuten spelen al met 0-6 achter. Na rust werd het niet veel beter al had de thuisclub het wel iets beter voorelkaar. Toch zat er weinig geloof in bij veel spelers op een nog goede afloop. De Monnik scoorde nog wel 3x maar dit deden de gasten ook en was er geen moment een periode dat men dacht dat het nog spannend zou worden. Zo weet men weer waar men staat en hoopt men op een snel terugkeer van de geblesseerde spelers. 

De Monnik 2 verliest in Oostwold

De Monnik 2 verloor ook. Na de eerste gewonnen wedstrijd werd er nu in Oostwold met 4-0 verloren van Pelikaan S. 


14 okt De Monnik lijdt eerste puntverlies

Monnik I lijdt eerste puntverlies.

Op zaterdag 14 oktober mocht de, tot dusver succesvolle, eilander hoofdmacht het in Zoutkamp opnemen tegen het eerste elftal van V.V. Zeester. Op papier lijkt vandaag alles mogelijk. En hoewel De Monnik in de ‘winning mood’ is valt te verwachten dat de Zoutkampers met fysiek voetbal zullen strijden voor wat ze waard zijn. Arjan Koerts neemt deze wedstrijd de basisplaats van  rechterverdediger Jasper van der Meij in en verder is de formatie ongewijzigd.

In de eerste helft begint De Monnik met aardig voetbal en zet Zeester nog weinig druk. Met een beetje geluk komt De Monnik op een 0-1 voorsprong als een verdediger van de thuisploeg een uitbraak van Gert Reitsma probeert te voorkomen en daarbij ongelukkig het eigen doel vindt. Verder gaat het tot aan het rustsignaal qua kansen vrijwel gelijk op een lijkt Wietse Crom de beste kans op 0-2 te hebben als hij op aangeven van Eric Dam met het hoofd kan scoren. Helaas weet de keeper dit te voorkomen en blijft het na 45 minuten 0-1

Als de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens prima leidt, beide ploegen na de theepauze weer richting veld dirigeert weten de Monnik spelers inmiddels al dat het nog een lastig tweede bedrijf gaat worden. Zeester weet als team de druk goed op te voeren en komt dan ook beter in de wedstrijd. Met name de sterke en behendige spits maakt het de eilander verdediging lastig. Zo valt dan ook in de …minuut de gelijkmaker als deze na een diepe bal zowel de buitenspelval als de verdediging weet te omzeilen en beheerst afrondt.

Diezelfde aanvaller weet later meerdere spelers van de laatste linie te passeren en via de voet van Eelke van der Heide de 2-1 op het scorebord te zetten. De Monnik probeert nog wel iets terug te doen en brengt twee wissels in. Bram Boersma vervangt op rechtshalf de geblesseerd geraakte Eric Dam en later neemt Maik Hellinga de positie van Arjan Koerts in. Robin Misker schuift nog een linie door maar de thuisploeg weet uiteindelijk uit een hoekschop 3-1 te maken nadat doelman en verdediging de inzet in eerste en tweede instantie niet goed weg kunnen werken.

De wedstrijd is hiermee eigenlijk beslist. De Monnik voetbalt deze wedstrijd duidelijk met minder overtuiging als in vorige duels. Het bleef verder een sportieve middag in Zoutkamp waar Zeester uiteindelijk het meeste aanspraak op de drie punten maakte.

Eelke v/d Heide 7 0kt De Monnik 1 ook in 3e wedstrijd naar winst

Ondanks het slechte weer waren er toch weer aardig wat bezoekers op sportpark De Monnik. Deze zagen de thuisclub al vroeg op voorsprong komen door Gert Reitsma. De Monnik had het echter moeilijk tegen de gasten uit Ezinge die misschien in de eerste helft wat meer hadden verdiend. Monnik was ontzettend gevaarlijk in de counter wat ook de 2-0 opleverde door Wietse Crom. Ook in de tweede helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd maar kon Ezinge het net maar niet vinden. Ook de Monnik kreeg nog een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar ook hier lukte het niet. In een leuke en sportieve wedstrijd, waar beide teams wilden voetballen, vielen maar liefts 9 gele kaarten. Erg jammer, zeker onnodig en niet goed voor de wedstrijd. In de laatste minuut maakte Peter v/d Meer er dan nog 3-0 van en floot de leidsman direct af. Een prima overwinning waardoor de Monnik nog steeds koploper blijft in deze 5e klasse C.

IMG 0028


De Monnik 2 wint in hun eerste wedstrijd

De Monnik 2 speelde deze zaterdag hun wedstrijd van de competitie. Ook thuis , voor de Monnik 1 aan,  was VVSV’09  2 de tegenstander. In de eerste helft denderde de Monnik 2 over de gasten uit Ulrum heen en stond voor rust al met 5-1 voor. Na rust werd het een ander verhaal en kwam VVSV nog sterk terug, zelfs tot 5-4. De Monnik 2 was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en kon met moeite de voorsprong vast houden.Na de 6-4 was het dan toch gedaan en pakte de Monnik 2 ook 3 punten.


30 sept De Monnik 1 ook uit naar winst

Na de openingswedstrijd, heerlijke 8-2 thuis overwinning op Blija, van het nieuwe seizoen volgde nu de eerste uitwedstrijd van De Monnik.  Op bezoek in Zandeweer werd het tegen ZEC eigenlijk wederom een gemakkelijke overwinning. Het begon enigszins gelijk op waarbij De Monnik echter de betere kansen kreeg. Wietse Crom kopte eerst rakelings naast en mikte de balook nog op de lat. Na 30 min was het dan raak door Gert Reitsma en deze zorgde met een geweldige vrije trap vanaf 20m ook voor de 0-2 wat tevens de ruststand was. Na de rust probeerde de thuisclub weer terug te komen in de wedstrijd. Er was enige dreiging maar al snel kwam De Monnik daar onderuit. In de 65e minuut werd het 0-3 en weer was het Reitsma die scoorde en nu met 6 goals uit 2 wedstrijden de topscoorder is. Dat gaf interim coach Eddie Bakker de gelegenheid om zijn 3 wisselspelers speelminuten te gunnen. De Monnik dat prima en gegroepeerd speelde bleef oppermachtig. Het enig wat ZEC nog kon was de bal weg rammen en de lange bal hanteerde  Veelal werd dat een gemakkelijk prooi voor keeper en aanvoerder Geert de Jong. De Monnik creëerde kans op kans maar miste de zuiverheid of strandde op de voortreffelijke doelman van ZEC. Gert Reitsma dacht nog een keer te scoren maar deze werd door de goede scheidsrechter afgekeurd. Het bleef bij 0-3 en De Monnik behoud zo de kop positie in deze 5e klasse C. Een geslaagde middag ook voor de aanhang die redelijk aanwezig was zoals familie en oud Schiermonnikogers.

Aldert Stielstra.

30 sept De Monnik 2 werd afgelast

De Monnik 2 zou hun eerste competitie wedstrijd spelen tegen LEO 3 te Leens maar dit team heeft zich terug getrokken uit de competitie en werd hierdoor afgelast.


23 sept De Monnik 1 knalt de standaard klasse in 

De Monnik 1 is terug in de standaard klasse en dat zal men weten ook. Met een 8-2 overwinning op Blija laat de Monnik zien dat men een niet te onderschatten ploeg is in de 5e klasse C. Na een aantal seizoenen in de reserve klasse lijkt de Monnik nu weer klaar voor een verblijf in de standaard klasse. Met een prachtig, gretig  jong elftal zal coach Remmelt Mulder zeker nog meer punten gaan pakken dit seizoen. Deze zaterdag zijn de eerste 3 punten al binnen en is men zelfs koploper. De Monnik begon de wedstrijd flitsend en had na 20 minuten al wel met 4 -0 voor moeten staan maar het bleef eerst bij 1-0 door een kop goal van de kleinste man van het veld , Tony Dam. Even later was het dan toch ook 2-0 maar door een snoeiharde vrije trap werd het voor rust nog 2-1. Na rust had de Monnik het eerst wat moeilijk maar bleef men toch goed voetballen. Dit resulteerde al snel weer in goals want men liep uit naar 5-1. Ondanks de 5-2 van Blija, die toch ook niet onaardig speelden, kon de Monnik toch nog verder uitlopen naar 8-2. Cijfers die er niet om liegen en wat hopelijk kan worden doorgezet volgende week bij de uitwedstrijd naar Zanderweer.

Monnik -Blija

(foto: Romy Dam)


9 sept  De Monnik 2 -  Amicitia 3 1-9

In een leuke wedsrijd kon De Monnik 2 het in de eerste helft nog goed bijbenenen kwam zelfs op een 1-0 voorsprong door Jacob Tjeerd. De gasten uit Groningen kwamen wat langzaam op gang maar maakten nog voor rust nog 2 doelpunten. Na de pauze ging het plots heel hard en liep Amicitia zelf uit naar een 1-9 overwinning.


02-09 Monnik 1 wint JB toernooi

Voor het eerst dit nieuwe seizoen trad de Monnik 1 met een bijna voltallige selectie aan tijdens het Jan Berend Bzauin Toernooi. Zelfs de Monnik 2 had genoeg spelers om ook nog aan het toernooi te kunnen deelnemen. Andere teams waren Bloemendaal en Mildam.

Monnik 1 met een volledige selectie zal dit seizoen nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen in de vijfde klasse. Met dit team keert de Monnik namelijk terug in de standaard klasse en heeft men potentie om hoge ogen te kunnen gaan gooien. Tijdens het toernooi werd dit al duidelijk want in de openingswedstrijd tegen zondag 3e klasser Mildam werd en goed gespeeld en zelfs met 1-0 gewonnen. Ook met de overige wedstrijden tegen de Monnik 2 en Bloemendaal had men weinig moeite. Al met al weer een zeer geslaagd toernooi met prachtig weer en sportieve wedstrijden. 

 • De Monnik 1 - Mildam 1               1-0
 • Bloemendaal  - De Monnik 2        2-0
 • Mildam 1 - Bloemendaal              2-1
 • De Monnik 2 - De Monnik 1         1-4
 • Mildam 1 - De Monnik 2               2-0
 • De Monnik 1 - Bloemendaal        3-0

Eindstand:

 1. De Monnik 1     3-9
 2. Mildam 1           3-6
 3. Bloemendaal    3-3
 4. De Monnik 2     3-0


Vooraf aan het toernooi werd er nog een officiele opening gedaan voor het realiseren van het nieuwe hekwerk en de vernieuwde tribune. Alle instanties en mensen die dit hebben mogelijk gemaakt waren hiervoor aanwezig en bedankt door vice-voorzitter Andries v Guldener en burgemeester Dhr. Stellingwerf.


26-08 Monnik verliest eerste oefenpot

De Monnik speelde met een mix van van eerste en tweede elftal spelers een oefenwedstrijd tegen Blauw-Geel uit Groningen. De Monnik starte uitstekend en stond na 20 minuten al met 2-0 voor. Helaas kon men dit niet volhouden en kwamen de gasten steeds beter in hun spel. Al snel werd het weer gelijk en was het voornamelijk een conditie slag die de thuisclub vooral na rust behoorlijk verloor. Blauw Geel was veel fitter en kon gemakkelijk uitlopen naar een 2-5 overwinning. Een leuke pot om het seizoen mee te beginnen al zal er vooral nog even behoorlijk aan de conditie  moeten worden gewerkt.


18-08 bestuur en leiders in nieuwe jassen

Hoofdsponsor Wagenborg Passagier Diensten heeft het bestuur en alle leiders van de Monnik voorzien van prachtige nieuwe coach jas.

                           Het hoofdbestuur van de Monnik met de nieuwe jassen

E en F toernooi 10 juni  j.l.

Om kwart over elf begon dit jeugd toernooi met in totaal 4 deelnemende clubs. In het E toernooi waren dit : De Monnik, Ezinge,  DeFivel/Zeerijp en een gastenteam . Dit gasten team was een mengeling van deze drie clubs. In het F toernooi waren dit de volgende  clubs : De Monnik, Lycurgus en deFivel/Zeerijp met een F1 en een F2. Om kwart over drie vond de prijsuitreiking plaats. De bekers en de vaantjes waren gesponsord door DE HALTE/ BERKENPLAS.

De eindstand:

E Toernooi : 

 1.  DeFivel/Zeerijp 16 pnt,
 2.  De Monnik 10 pnt,
 3.  Gastenteam 9 pnt 
 4.  Ezinge 3 pnt.

F Toernooi : 

 1. Lycurgus 18 pnt, 
 2. DeFivel/Zeerijp 2 ,8pnt ,
 3. DeFivel/Zeerijp 1, 6 pnt 
 4.  De Monnik 1 pnt.


VV de Monnik en Wagenborg weer samen verder.

Op donderdag 25 mei 2017 hebben Jelle de Jong, voorzitter van vv de Monnik en Ger van Langen, directeur Wagenborg passagiersdiensten hun handtekening gezet onder het sponsorcontract. Hiermee is Wagenborg weer voor drie jaar hoofdsponsor van de voetbalclub. Wagenborg sponsort de grootste sportvereniging van Schiermonnikoog mede omdat zij het belangrijk vindt dat de leefbaarheid op het eiland behouden moet blijven. De Monnik is blij met Wagenborg als hoofdsponsor en zal de sponsor op zo’n positief mogelijke manier proberen uit de dragen. Als eerste met goede resultaten in de competitie. De komende drie jaar is dus weer het vertrouwde beeld van vv de Monnik met als hoofdsponsor Wagenborg passagiersdienst.

monnik-09

Jelle de Jong, voorzitter vv de Monnik en  Ger van Langen, directeur Wagenborg passagiersdiensten


2 nieuwe bordsponsoren voor de Monnik

De Monnik is 2 nieuwe bordsponsoren rijker. Voor meer info over deze bedrijven klik op hun logo.Wie de jeugd heeft.....

Woensdagmiddag 3 mei was er een voetbalmiddag georganiseerd door Eddie Bakker voor de jeugd van VV de Monnik. Er werd een training gegeven door Egge Knol, Byron Bakker en Jeffrey Snijder, allen jeugdtrainer bij FC Groningen. De jeugd heeft een geweldige middag gehad. De training, penalty schieten en samen op de foto! Na afloop met z'n allen nog wat drinken en een vette hap. Het was een zeer geslaagde voetbalmiddag op het veld van VV de Monnik.Supporters de Monnik kunnen er weer bij zitten

De supporters van de Monnik kunnen er eindelijk weer bij zitten. Vanmiddag werd door de firma Dijkstra en enkele vrijwiligers de laatste hand gelegd aan de nieuwe stoelen in de tribune. 

Of de supporters morgen met de kraker tegen koploper VVT2 ook van hun nieuwe stoeltjes zullen springen valt nog te bezien. De Monnik kampt morgen met maar liefst 8 afzeggingen.Kids United op bezoek bij de Monnik

Op zaterdag 18 februari werd er een bijzondere wedstrijd gespeeld op sportpark De Monnik!

Kids United, de G voetbalclub uit Groningen, geadopteerd door FC Groningen kwam een wedstrijd spelen tegen het E team van vv De Monnik. Het team had werkelijk een onvergetelijk weekend. Reddingsboot , voetballen bij de Monnik, Tox- Bar en lasergamen bij Lytje Willem. De dag kon niet meer stuk en de kinderen hebben enorm genoten.
De wedstrijd tegen de Monnik golfde op en neer en werd uiteindelijk 6-6.

Met dank aan alle sponsoren die deze prachtige dag voor deze kinderen hebben mogelijk gemaakt.

kids united
Linnenverhuur nieuwe bordsponsor

Linnenverhuur Schiermonnikoog hangt binnenkort om het veld van de Monnik. voor meer info over dit bedrijf klik op het logoLedenvergadering

De ledenvergadering van 7 jan werd helaas wat matig bezocht. We gaan er dan maar vanuit dat men alles goed vindt gaan. Jelle de Jong en Chris Wiersema werden als bestuursleden herkozen voor weer een periode van 3 jaar. De jaarcijfers en de begroting zagen er (ondanks het kleine lettertype) weer goed uit en werden dan ook goedgekeurd. Dit gold ook voor de notulen van de vorige vergadering en het jaarverslag. Het nieuwe hekwerk dat deze zomer geplaatst is werd ook nog even besproken.Het bestuur zit echter niet stil en heeft na dit project alweer nieuwe ideeen om de club te verbeteren. Over de scheidrechters cursus die gegeven was bleek iedereen zeer tevreden en zal dan ook voor herhaling vatbaar zijn. Het nieuwe voetplan voor de jeugd van de KNVB en het Jeppe project werden nog toegelicht en diverse andere vragen werden ter tevredenheid beantwoord.

Onze club draait goed en we moeten er met z’n allen voor zorgen dat dit ook zo blijft.


Scheidsrechter cursus zeer geslaagd

Op 7 en 8 oktober organiseerde de Monnik een scheidsrechter cursus. De cursus begon op vrijdagavond met theorie. Zaterdag werd de theorie uitgevoerd in diverse wedstrijden. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en hopelijk heeft men hierdoor zaterdags wat minder moeite om scheidsrechters te vinden voor de wedstrijden.

De cursus werd gegeven door ere divisie scheidsrechter Siemen Mulder. 

voor meer oude verslagen van wedstrijden uit de dorpsbode

De Digitale Dorpsbode